Arnøy Laks dobler produksjonen

Får 9.000 tonn laks ekstra per år å slakte fra årskiftet.

Arnøy Laks og daglig leder Håvard Høgstad dobler produksjonen ved anlegget på Arnøya fra 1. januar.  Foto: Thomas Wahlgren/Torbjørn O. Karlsen

nyheter

Det er deler av driften ved Cermaqs slakteri i Rypefjord i Finnmark som nå havner på Arnøya hos Arnøy Laks. Daglig leder hos Arnøy Laks, Håvard Høgstad, bekrefter at de får mer å gjøre fra årsskiftet.

- Vi har gjort en kontrakt Med NRS (Norway Royal Salmon) der vi tar rundt 9.000 tonn med laks per år fra 1. januar, sier Håvard Høgstad.

Den nye kontrakten betyr mye for lakseslakteriet på Arnøya, som feiret 30 årsjubileum i fjor.

- Ja, det er nesten en dobling av vår aktivitet. Vi øker fra dagens volum på cirka 10.000 tonn til 18.000 - 19.000 tonn, sier Høgstad.

Tillitserklæring

Den daglige lederen tar kontrakten med NRS som en solid tillitserklæring for bedriften.

- Vi har slaktet for NRS før, så de er ikke noe nytt bekjentskap for oss. Det er smigrende for de ansatte både på slakteriet og ellers at man får tillit i et slikt omfang som nå. Det er verdt å ta med seg, sier Høgstad.

LES OGSÅ: - Fergesituasjonen er uholdbar (Pluss-sak)

Han viser til at Arnøy Laks ikke trenger å gjøre store bygningsmessige investeringer for å komme i mål med den nye kontrakten, bortsett fra at ventemerdeanlegget må utvides og isproduksjonen må økes.

- Det er ikke de store tingene. Grunnlagsinvesteringene er gjort allerede, sier Høgstad

Aktivitetsøkning

- Hva betyr dette økonomisk for dere?

- Det betyr en betydelig aktivitetsøkning og vil også bety en oppbemanning. Det vil være med på sikre det ene skiftet vårt og samtidig som vi kan får en oppbemanning til to skift deler av året, sier Høgstad.