KrF støtter fjerningen av knutepunktordningen

Regjeringens forslag om å fjerne blant annet Riddu Riddu fra knutepunktfestivalen får flertall.

KRF-STØTTE: Knutepunktordningen som Riddu Riddu har mottatt millionstøtte fra de siste årene, henger i en tynn tråd.  Foto: RIDDU RIDDU

nyheter

Ifølge NRK Troms har nemlig KrF bestemt seg for å støtte regjeringens forslag om å avvikle knutepunktordningen - som blant annet Riddu Riddu i Kåfjord har nytt godt av. Dermed har regjeringen flertall i Stortinget for kuttforslaget.

Forslaget går ut på å gi ansvaret for Riddu-festivalen og en rekke andre festivaler over til Kulturrådet og bare beholde Festspillene i Nord-Norge og Festspillene i Bergen i den gamle ordningen. KrF vil sågar gå enda lengre.

- Man må være prinsipielle. Regjeringen har foreslått at Festspillene i Nord-Norge og Bergen får beholde støtten over statsbudsjettet. Vi mener at samtlige festivaler må flyttes over til Kulturrådet, sier KrFs Geir Jørgen Bekkevold, nestleder i Stortingets kulturkomite, til NRK Troms.

LES OGSÅ: Vil kreve Riddu-finansiering

Forslaget om å fjerne Riddu-festivalen fra knutepunktordningen har møtt stor motstand i Nord-Troms. Senest torsdag sendte Nord-Troms regionråd et brev til statsråd Thorhild Widvey der de krevde at Riddu Riddu må beholde statsstøtten.

Også fylkesrådsleder Cecilie Myrseth og tidligere kulturminister Trond Giske krever garantier fra regjeringen om at de må garantere for Riddu Riddus framtid.

LES OGSÅ: Vil gi Riddu-ansvar til Sametinget