- Viktig å huske på Lyngen-ferga

Kåfjord-ordfører Svein Leiros vil ha fokus på hva som skjer med ferga over Lyngen når Ullsfjordforbindelsen er på plass.

PLANER FOR FERGA: Svein Leiros er opptatt av at ferga mellom Lyngseidet og Olderdalen er integrert i planene for Ullsfjordforbindelsen.  Foto: Torbjørn O. Karlsen

nyheter

Den nyvalgte Sp-ordføreren er opptatt av at fergeforbindelsen mellom Lyngseidet og Olderdalen ikke blir glemt i arbeidet med Ullsfjordforbindelsen.

-  Det er viktig at man tenker lenger enn Tromsø-Lyngen når man planlegger Ullsfjordforbindelsen. Man må tenke Tromsø-Alta. Med forbindelsen på plass, blir det også økt trafikk over Lyngen fra Tromsø. Det må man ta høyde for, sier Leiros.

Han mener spesielt størrelsen på ferga er et viktig punkt.

- Både fergestørrelse og reisetid er viktig, ja. Jeg ser for meg at ferga skal kunne bruke 20-25 minutter over Lyngenfjorden, sier Leiros.

LES OGSÅ: Starter planleggingen i høst

I dag bruker ferga, som driftes av Bjørklid Ferjerederi, drøyt 40 minutter fra Lyngen til Olderdalen.

- Er det noen grunn til å frykte at Lyngen-ferga skal bli glemt?

- Man hører i alle fall lite om den når det snakkes om Ullsfjordforbindelsen. Man kan få en forståelse av at det er en intervei mellom Tromsø og Lyngen. Men det er den ikke. Man må tenke større og videre enn som så.

LES OGSÅ: - Vi somler ikke

Planprosessen for Ullsfjordforbindelsen skal etter planen avsluttes vinteren 2018/2019. Leiros mener man må bruke tiden godt fremover og ser for seg en miljøferge over Lyngen.

- Det er mange alternativer i dag. Man kan få en miljøvennlig ferge drevet på for eksempel gass. En vinn-vinn-situasjon, sier Sp-ordføreren.