Kåret til Årets forbilde

NRK-profilen Carina Olset fikk prestisjefylt pris i kveld.

Carina Olset  Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Det er NRK selv som melder i kveld at den kjente NRK-journalisten og programlederen fra Burfjord er kåret til Årets forbilde på Kjendisgalla 2015 på Chat Noir i kveld - arrangert av Se og Hør.

Prisutdelere var Christian Borch og Dag Erik Pedersen, begge to selv kjent fra NRK. Men i kveld var det Olset fra Kvænangen som stod i rampelyset. Carina har vært åpen om sykdommen sin ulcerøs kolitt og Pedersen og Borch trakk i sin tale fram at Olset har "har trukket gardinene fra og sluppet lyset inn i et rom som hittil har vært ukjent for de fleste".

Carina Olset har siden hun for alvor ble kjent som programleder i barneprogrammet Kråkeklubben tatt steget opp i elitedivisjonen blant NRKs programledere. Hun er kjent som sportsanker og  ledet blant annet NRKs sendinger fra Finnmarksløpet, Fotball-VM for menn i fjor, Fotball-VM for kvinner i år og Fotball-EM for menn i 2012.

På Kjendisgallaen i kveld fikk tilhørerne blant annet høre følgende begrunnelse for at 33-åringen fikk pris:

"avstand til et toalett – kjempet årets forbilde seg tilbake til jobben som profilert programleder, hun reiste på jentetur til Paris med venninnene og tok med tantebarn på fotballkamper".

LES OGSÅ: Leder evakueringssending

Carina Olset har også vært nominert til prisen Norges modigste kvinne i regi av magasinet Tara for sin åpenhet om sykdommen sin, som hun først snakket offentlig om på Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer.