Beste kjøkkenet i fylket

Kjøkkenet ved Skjervøy helsesenter er kåret til det beste i Troms.

PRISVERDIG: Assisterende fylkesmann i Troms, Ingrid Hernes (t.h.) overrakte diplomet som viser at Skjervøy Helsesenter er fylkesvinner av Det Gyldne Måltidsøyeblikket. F.v.: kjøkkensjef Solveig Fagerheim, institusjonsleder Åshild Hansen og lærling Sandra Isaksen.   Foto: Kjetil Nielsen Skog

nyheter

Tirsdag fikk de ansatte og beboerne ved Skjervøy helsesenter se og høre beviset for at de har det beste kjøkkenet i Troms. Da var assisterende Fylkesmann i Troms, Ingrid Hernes, på besøk for å overrekke diplomet som beviser at Skjervøy går videre til landsfinalen.

– Bare det å komme inn her gir en følelse av godhet og kvalitet, sa Hernes, da hun overrakte diplomet.

Matpris

Det er landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) som har initiert konkurransen, som er ny av året.

Konkurransen skal øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre.

Les mer om konkurransen på Landbruksdepartementets nettsider!

– Da vi fikk utfordring, ga jeg den videre til vår utmerkede kokkelærling, Sandra Isaksen. Hun tok fatt i prosjektet med stor iver, og har svært grundig beskrevet hverdagen gjennom ord og bilder, sier leder for institusjonen, Åshild Hansen, som roset både Isaksen og resten av kjøkkenet for prisen.

Svært fornøyd

Kjøkkensjef Solveig Fagerheim var også svært glad.

– Det er klart det er en ære å bli kåret til vinneren i Troms, sier Fagerheim, og avviser fullstendig matsminke.

– Nei, dette er en ukesmeny ved vårt kjøkken. Vi satser på å gi brukerne et sunt, solid måltid, i all mulig grad laget fra bunnen av. Det skal være godt ærnæringsmessig, men også kvalitativt og kulinarisk.

Flere kokker

Fagerheim håper det skal bli lagt merke til av framtidige kokker.

– Kjøkkenet her, og kommunen som eier, har den utfordringa at det vil bli mer trykk som følge av flere eldre. Det vil kreve flere kokker, og da håper jeg denne prisen kan være med å inspirerer unge kokmker til å ville jobbe her. Vi trenger flere ressurser.