Skal lage whisky i gammelt NATO-fort

Grunnarbeidene er i gang på det som blir verdens nordligste destilleri.

KOMBINERT: Det blir både destillering av alkohol og reiselivssatsing på gamle Årøybukt fort.  Foto: Illustrasjon: Aurora Spirit

FRA TYSKLAND: Tor Petter Christensen (til venstre), styreleder i Aurora Spirit, har hentet prosessutstyr til sitt nye destilleri fra Tyskland. Her sammen med styremedlem Hans Olav Eriksen i Aurora Spirit. 

nyheter

Lyngen-firmaet Aurora Spirit har allerede satt spaden i jorda for det de kaller verdens nordligste whiskydestilleri.

Det skal ligge på tidligere Årøybukt fort  nord for Lyngseidet, og planlagt åpning er i løpet av våren 2016.

Grunnarbeid i gang

Tor Petter Christensen i Aurora Spirit sier i en pressemelding at grunnarbeidene i Årøybukt er i gang for destilleriet, som i tillegg til whisky skal produsere både vodka, gin og akevitt.

LES OGSÅ: Viking for én dag (Pluss-sak)

- Den tidligere NATO basen blir en kombinasjon av destilleri og turistsenter. AuroraSpirit AS har kjøpt prosessutstyr fra Kothe Destillationstechnik i Tyskland, og vil i tillegg til å produsere forskjellige typer alkohol også bygge reiselivsprodukter rundt selve anlegget, sier Christensen.

Hvitvin og whisky

LES OGSÅ: Lanserer egen whisky

Aurora Spirit eier merkevaren Bivrost og lanserte en rødvin i fjor høst. I april i år kom en hvitvin og en whisky. Nå kommer også destilleriet, som Framtid i Nord har omtalt tidligere.

- Selve utbyggingen og reiselivsproduktene vil foretas av selskapet Lyngen Resort AS, som er likeverdig eid av Aurora Spirit AS og Årøybukt AS, sier Christensen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ekte og lovlig hjemmebrent