Etter 30 år måtte Skjervøy Nærradio se seg nødt til å legge ned driften.

Redaktør i Framtid i Nord, Kjetil Nielsen Skog, jobbet selv som reporter i nærradioen fra 1992 til 1997,  og han har vært engasjert i lillejulaften sendinga hvert år siden han startet på begynnelsen av 90 tallet.

- Det er trist. Nærradioen slet økonomisk og de har ikke hatt så mange sendinger. Som konkurrenter har de vært et godt supplement i mediebildet, sier Nielsen Skog.

Les saken: Nærradioen har stilnet for godt

Etter at nyheten om nærradioens nedleggelse er det mange som har bekymret seg for sendinga lille julaften.

- Vi har mottatt rundt 300 henvendelser fra folk som lurer på hva som skjer med årets sending, sier Johan Pedersen.

Pedersen har arbeidet som radiovert siden oppstarten av nærradioen i 1984.

Les saken: Radiovert på 30. år

Samme opplegg

Lille julaften i år blir det sending fra Skjervøy Nærradio sine lokaler. Framtid i Nord har nå gått sammen med de frivillige i nærradioen og skal gjennomføre sendinga kvelden før kvelden.

-  Vi skal gjennomføre sendinga slik det har blitt gjort før. Vi leser opp hilsninger, ordførerne skal tale, vi skal hjem til folk, dele ut fenalår, konffeti og jeg og Johan skal gjemme oss, sier Nielsen Skog.

Det vil og bli sendt innslag fra fire forskjellige kor som er stasjonert på ulike steder i Skjervøy.

- Vi i radioen gjør som vi alltid har gjort under sendinga, sier Pedersen.

- Den eneste forskjellen er at sendingen vil bli sendt digitalt fra framtidinord.no. Den blir ikke sendt over FM-båndet. Og det blir ikke loddsalg, men vi kommer til å dra og besøke folk hjemme, sier redaktøren.

Han legger til at i år må hilsningene sendes inn på e-post eller man kan ringe inn under sendingen. Under tidligere sendinger på lille julaften har de formidlet rundt 500 hilsninger på kvelden.

Vemodig

Sendingen starter lille julaften klokken 22.00 og varer i fire timer.

- Det er en stor produksjon. Vi  er to utegående reportere, to telefonvakter, tekniker, tre personer i studio og FiN suplerer med en journalist, sier Nielsen Skog.

Det er usikkert hva som skjer med sendinga videre. Det er en sjanse for at årets sending blir den aller siste.

-  Vi er gamle radioverter og det er vemodig at det er over. Vi ønsker å gjøre en god avslutning på radioen, sier Pedersen.

Håvard Mathiassen er klar for årets sending kvelden før kvelden.