Kommunestyret i Skjervøy startet i dag med å behandle økonomirapport per desember 2015. Her kommer det fram at kommunen ligger an til et overskudd på 4,7 millioner kroner.

Økonomisjef Espen Li bekrefter at kommunen går mot et plussresultat etter å ha gått i balanse i 2014.

- Ja, selv om tallene er per 15.11 så går vi mot et overskudd i 2015, bekrefter Li.

Drevet godt

Endel av årsaken til overskuddet er at spesielt helse- og omsorgssektoren har penger til overs, nærmere bestemt 821.000 kroner. Sentraladministrasjonen har 516.000 "på bok", mens kultur og undervisning bidrar også med 46.000.

- Etatssjefene har vært dyktige og drevet godt. Alle vet at man ikke har god råd og at man må være forsiktige. Og det har man vært, sier Li.

Lavt lønnsoppgjør

Hovedårsaken til overskuddet er likevel at man har penger igjen på lønnsoppgjør-bufferen. Der står det rundt 3,5 millioner igjen.

- Det var et mellomoppgjør i 2015 som var veldig lavt. Derfor har vi en stor reserve der, sier rådmann Cissel Samuelsen.

Kriseskjønnsmidler fra fylkesmannen på 750.0000 kroner og et ekstra flyktningtilskudd på 650.000 har også bidratt.

- Kriseskjønnsmidlene er vi veldig glade for at vi fikk. En lav rente har også bidratt. Der har vi spart en halv million, sier Samuelsen.

I fond

Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF/Kp) konstaterer at kommunen han nå har overtatt har lagt bak seg et godt år økonomisk.

- Det er fantastisk. Det er ikke mer å si om den saken, slår Albrigtsen fast.

Kommunestyret vedtok enstemmig at hele summen på 4,7 millioner kroner budsjetteres inn som avsetning til disposisjonsfond.

Skjervøy-rådmann Cissel Samuelsen Foto: Torbjørn O. Karlsen