Kommunestyret i Skjervøy vedtok i dag nye godtgjørelser for den politiske ledelsen. Og etter forslag fra posisjonen ved Felleslista Krf/Kp, Arbeiderpartiet og SV, ble det vedtatt at ordførerlønna fastsettes til 700.000 kroner - pluss 5.000 for dekning av telefonutgifter. Dermed går ordføreren ned i lønn.

- Ja, kommunestyret gjør dette slik at vi får inn en godtgjørelse til varaordføreren. Det er ønskelig fra min side å ha en varaordfører som er frikjøpt en dag i uka og nå har vi fått det igjennom, sier Ørjan Albrigtsen.

Ordføreren hadde opprinnelig 767.000 i lønn - alt inkludert. Varaordfører Toresen får 110.000 kroner og er frikjøpt én dag i uka.

- Man har gitt signal om at det er viktig med en varaordfører. Jeg klarer meg med 700.000 kroner. Det er viktigere for meg å ha en varaordfører som kan være på rådhuset, slik at vi kan fordele arbeidsoppgaver, sier Albrigtsen.

Kontordag

Ordningen med frikjøp av varaordfører i Skjervøy kommune opphørte egentlig i oktober i år, men er nå altså gjeninnført. Deler av lønna til varaordføreren tas fra ordførerlønna, mens 35.000 kroner, ifølge ordføreren, lå i potten fra før.

Irene Toresen jobber turnus som hjelpepleier på helsesenteret og hadde satt som en forutsetning at hun måtte frikjøpes for å kunne fungere som varaordfører.

- Jeg har ikke mulighet til å ta en telefon i arbeidstiden eller for eksempel stikke innom teknisk etat mens jeg er på arbeid. Nå får jeg en fast kontordag slik at jeg kan sette opp møter og kan være til stede i administrasjonen, sier Toresen.

Skryt fra k-styret

Ørjan Albrigtsen fikk i kommunestyret skryt for at han har sagt fra seg litt av lønna si.

- Det er veldig positivt. Et godt tiltak som gjør at man beholder en frikjøpt varaordfører innenfor de rammene som var, sier Jørn Cato Angell (Frp).

- Vi syns det er solidarisk å gå ned i lønn. Vi hadde i utgangspunktet tatt ut varaordførerlønna, men jeg tror det er viktig å beholde den. Det står respekt av den avgjørelsen, sa Aps Øystein Skallebø, før han spøkefullt la til:

- Selv om han har litt igjen før han når igjen storfjordordføreren.