Fredag hadde Nord-Troms VGS juleavslutning på begge skolestedene. Det ble markert høytidlig med underholdning i form av sang og dans, premieutdeling etter natt-turneringen, rektors tale og den tradisjonelle utmerkelsen av spesielt flinke elever.

LES MER: NRESTEN ALLE FULLFØRER

Ny rekord

I år var det rekordmange, av de totalt 340 elevene, som fikk tildelt en Twist-pose som belønning for å ha vært spesielt flink. Disse har nemlig for å ha møtt opp på skolen hver eneste dag, til hver time og har dermed ingen fravær på vitnemålet sitt fra første halvdelen av skoleåret.

LES MER: TRE MILLIONER TIL SKJERVØY

- Det var totalt 43 elever som fikk denne utmerkelsen etter å ha gjennomført halve skoleåret uten noe fravær. Uten at vi har ført noe statistikk fra år til år, så er dette absolutt en ny rekord! Vi er selvfølgelig veldig stolte og fornøyde, sier Olaug Bergset, rekord ved skolen.

Av de 43, går 40 på skolested Nordreisa og tre er elever på Skjervøy.

- Disse elevene kom omtrent fra alle klassene og årstrinnene. Spesielt mange er tredjeklassinger, noe som er veldig gledelig, legger Bergset til.

Hun forteller nemlig at tendensen er at førsteklassingene har lite fravær, men at dette øker i tredje klasse.

Lite fravær generelt

Statistikken over fravær viser at man allerede kan se en nedgang sammenliknet med fjoråret.

- Vi ser at det per dags dato er mindre fravær ved skolen, enn det som var i fjor. Nord-Troms har ikke hatt et høyt fravær i utgangspunktet, men denne problematikken jobber vi med hele tiden, forteller rektoren.

Hun ser en klar sammenheng mellom fraværet og karakterene til elevene.

- De som møter på skolen, de består skolegangen.

Havregrøt og telefonsamtaler

I følge rektoren er grunnene til at så mange elever ikke har noe fravær er en sum av mange ting.

LES MER: GRATIS HAVREGRØT HVER DAG

- Selvfølgelig er en av grunnene at elevene våre i utgangspunktet er veldig veloppdragne, snille og hyggelige. Vi har også gjort noen tiltak for å forhindre fravær, som at vi serverer havregrøt til elevene om morgenen når de kommer på skolen og om de ikke dukker opp - så ringer vi dem for å høre hvordan det går og hvorfor de ikke er her. Dette er noe vi har gjort i lengere tid, og nå ser vi at det virker, forteller Bergset.

Hun sier at skolen er svært opptatt av forhindre fravær blant elevene.

- Vi vil ikke bare diskutere fraværsproblemet, men gjøre noe med det. Mange av elevene har jo ulike grunner til ikke å møte på skolen, derfor prøver å finne ut hvorfor og kartlegge grunnene. Slik at vi kan gjøre noe med det, avslutter Bergset.

Rektor ved Nord-Troms VGS, Olaug Bergset, er stolt og fornøyd over elevene ved skolen. Foto: Thomas Wahlgren