180.000 kr til fastlandsforbindelse

Arnøy og Laukøyforbindelsen AS fikk en solid pengesum til videre arbeid for en fastlandsforbindelse til Arnøy og Laukøy.

FIKK TILSKUDD: Arnøy og Laukøyforbindelsen og styreleder Roy Waage jobber videre for å realisere en fastlandsforbindelse til Arnøy og Laukøy.  Foto: Kjetil Nielsen Skog

nyheter

Arnøy og Laukøyforbindelsen AS fikk en solid pengesum til videre arbeid for en fastlandsforbindelse til Arnøy og Laukøy.

Mandag vedtok formannskapet i Skjervøy kommune å innvilge søknaden fra Arnøy og Laukøyforbindelsen AS om 180.000 kroner.

Pengene kommer godt med ifølge styreleder Roy Waage.

– Vi er veldig takknemlig for at formannskapet prioriterte det. Det er positivt for den videre jobbingen vår, sier Waage.

Seismikkundersøkelse

Arnøy og Laukøyforbindelsen AS har fått gjennomført både en mulighetsstudie og en seismikkundersøkelse – den siste for å slå fast at det, bokstavelig talt, er grunn til en undersjøisk tunnel. Selskapet har beregnet en årlig kostnad på 240.000 kroner.

– Vi trenger å følge opp ulike oppgaver overfor kommune, fylkeskommune og Statens vegvesen, sier styrelederen.

Veiskille

Roy Waage mener Arnøy og Laukøyforbindelsen har kommet til et veiskille.

– På nyåret starter vi arbeidet med å få på plass de ny beregningene når det gjelder fergeavløsningsmidlene. Der har regjeringen forbedret finansieringsordningen betraktelig. Man tar nå blant annet utgangspunkt i 40 års nedbetaling. Vi står ved et veiskille nå og vi må nå bruke en del ressurser på å få fram og synliggjøre disse fordelene, sier Waage.

LES OGSÅ: Nå kan staten ta over

Styrket grunnlag

At fylkestinget nylig vedtok å øke fra to til tre skift på Arnøyferga, som følge av økende trafikk over fergesambandet, teller også positivt for den planlagte fastlandsforbindelsen.

– Det gjør også at finansieringsgrunnlaget for en fastlandsforbindelse mellom Kågen og Arnøy-Laukøy styrkes, sier Waage.

Formannskapet ba også om å få et budsjett for hva selskapet har behov for fremover. Det skal de få, ifølge styrelederen.

- Det vil kanskje åpne for at man innarbeider et fast bidrag til Arnøy og Laukøyforbindelsen hvert år. Det ville være fornuftig om man fikk det til, sier Waage.