Skal møte på Stortinget

Det er nå klart at Siv Elin Hansen, leder for Nordreisa SV, skal møte i næringskomiteen på Stortinget etter nyttår.

FULLTIDSPOLITIKER Siv Elin Hansen, Nordreisa SV, skal møte for Knag Fylkesnes i næringskomiteen på nyåret. Hun blir dermed fulltidspolitiker.   Foto: Johanne Elvestad

PERMISJON Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har nettopp gått fra kirke-, utdanning og forskningskomiteen til næringskomiteen. Etter nyttår skal han ut i pappapermisjon.   Foto: Jonny Karlsen

nyheter

Dette ble klart etter at Torgeir Knag Fylkesnes offentligjorde på Facebook at han går fra kirke-, utdanning og forskningskomiteen til næringskomiteen.

- Det er offisielt, jeg bytter komité på Stortinget. Jeg går fra kirke-, utdanning- og forskningskomiteen, og inn i næringskomiteen. Det har vært to veldig spennende år med utdanning og forskning, jeg har fått lov til å lede partiets arbeid med tillitsreform, heldagsskole, flere lærere, skolelekser, grønt skifte i forskningen m.m. Veldig spennende år, og det er litt vemodig å bytte beite, skriver han på sin Facebook-side.

- Gleder seg

Siv Elin Hansen, SV, har denne perioden er vararepresentant for Troms SV, og når han nå skal ut i pappapermisjon til i midten av mars, er det Hansen som skal tre inn i hans stilling.

- Jeg har visst om dette en stund, men selve tidspunktet har vært litt uklart. Nå er det fastslått at jeg skal møte i næringskomiteen fra 1.januar til 14.mars neste år, sier Hansen.

Hansen selv gleder seg til å ta fatt på de nye oppgavene som venter på Stortinget.

- Jeg gleder meg veldig. Dette er en gylden mlighet til å få tatt opp og pratet om saker som er viktige for Nord-troms på Stortinget, forteller Hansen.

Blir fulltidspolitiker

Hun er til vanlig ansatt som økonomirådgiver på Nord-Troms VGS og kommunestyrerepresentant for Nordreisa SV. Hun er nå frikjøpt fra den vanlige jobben og skal nå være fulltidspolitiker.

 - Jeg har fått permisjon fra jobben min og vil nok prioritere arbeidet på Stortinget i tiden framover. Men jeg må ta det litt som det kommer, for jeg ikke har rukket å tenke så mye på det før nå - siden det har vært mange viktige oppgaver her i kommunen, forteller Hansen.

Hansen ser for seg at hun nå blir ukependler mellom Storslett og hovedstaden.

Har møtt tidligere

Det er ikke første gang Hansen må møte som vara for Knag Fylkesnes.  I forbindelse med fødselspermisjon tidligere i sommer, møtte hun som stortingsrepresentant i to uker i kirke-, utdanning, og inn i næringskomiteen. Nå er det i næringskomiteen Hansen skal møte.

- Det er mange viktige saker for miljøet og for Nord-Norge som skal tas opp i tiden framover, avslutter Hansen.