- Dette viser bare hvor sårbare vi er

Nervøse døgn for Lerøy Aurora etter at fylkesveien stengte.

NERVØS: Når fylkesveien stengte var Lerøy Aurora nervøs for at de ikke skulle få fraktet fisken ut av Skjervøy. - Vi tok sjansen i morgest og startet fabrikken, og det ser ut til at vi skal nå flyene vi har booket, sier administrerende direktør Renate Larsen.   Foto: Bjørnar Heimly

Administrerende direktør i Lerøy Aurora Renate Larsen.   Foto: Arne Teigen

nyheter

Når Framtid i Nord snakker med administrerende direktør i Lerøy Aurora Renate Larsen mandag formiddag har hun akkurat fått beskjed om at fv 866 er åpnet igjen etter to døgn. 

Hun forteller at det har vært urolige og nervøse døgn, der de ikke har vært sikker på at de skulle få fisken ut. 

- Men nå er trailerne på tur til slakteriet slik at vi får sendt ut fisken vår, sier hun. 

- Vi tok sjansen i morgest og startet fabrikken, og det ser ut til vi skal nå flyene vi har booket. Men det er bare akkurat, understreker hun.

Sårbare

De er godt vant til veirelaterte utfordringer, men ras ved Gjøvarden har vært et mindre utbredt problem. 

- Dette viser bare hvor sårbare vi er, og vi er veldig nervøs når veien blir stengt over flere døgn slik som nå. Vi har vurdert både fergetransport og andre alternativer, for vi er helt avhengig av å få fisken ut. Fly og tog venter ikke på stengte veier, legger hun til. 

Mange utfordringer

Larsen understreker at dette bare er ett av områdene på fv 866 som må gjøres noe med. Hun er glad for at det nå gjøres noe med den største flaskehalsen, nemlig Langbakken, men poengterer at det er mange flere utfordringer på den utsatte fylkesveien. 

- Både rassikring og tunnelene, som er for smale og for lave, samt den generelle veistandarden må gjøres noe med. Jeg håper virkelig fylket vil fortsette å prioritere fylkesvei 866, avslutter hun.