Tidligere leder i FAU, Dag Frode Fagerli, gikk i forrige uke ut med kraftig kritikk av Fylkesmannen, som har brukt ett år på å lage en tilsynsrapport om svømmeundervisningen i Storfjord kommune. Han konstaterte at han har mistet all tillit til Fylkesmannen og Fylkesmannen erkjente da overfor Framtid i Nord at det hadde gått for lang tid.

I dag ble imidlertid rapporten sendt til Storfjord kommune. Og i den slår Fylkesmannen fast at man ikke har funnet noen lovbrudd.

- Under forutsetning av at skolene får gjennomført det antall timer svømming inneværende skoleår som kommunen har redegjort for, og som vises tidlig i denne rapporten, vil skolene gi opplæring i svømming som dekker kompetansemålene, skriver Fylkesmannen blant annet i rapporten.

FiN-LEDER: - Fullstendig uholdbart

Tilstrekkelig tilgang

Bakgrunnen for tilsynet var blant annet en klage fra FAU ved Hatteng skole. I januar i fjor uttrykte foreldrene bekymring Foreldrene uttrykte bekymring for om elevene oppnår kompetansemålene for svømming med det reduserte tilbudet man har så lenge bassenget ved skolen er stengt. Elevene får istedet svømmeopplæring ved LHL-klinikken på Skibotn, et tilbud som elevene ved Skibotn har hatt i mange år.

Fylkesmannens sier følgende om kompetansemålene:

"Forutsetningen for at skolene skal kunne gi en opplæring som dekker kompetansemålene som gjelder svømming, er at de har tilstrekkelig tilgang til basseng. Dokumentasjonen som er framlagt over antall svømmetimer hver enkelt skole og trinn har gjennomført, er etter vår vurdering tilstrekkelig til å kunne gi en opplæring som dekker kompetansemålene i svømming".

Beklager tidsbruken

At saken har trukket ut i tid beklager etaten nå.

- Vi har beklaget overfor de berørte parter at dette har tatt alt for lang tid og de konsekvenser dette har medført, sier fagansvarlig Eivind Bratsberg hos Fylkesmannen i Troms.

Kommunen har fått frist til 10. februar med å kommentere den foreløpige tilsynsrapporten.