Har filmet mørketiden

Gjennom en 11 minutter lang film med 25 000 bilder, forteller naturfotograf Jan R Olsen hvor flott mørketiden kan være, og filmen har tatt av på nett.

FILM Naturfotograf Jan R Olsen har virkelig truffet godt med sin første film, en 22 minutter lang historie om mørketid 

nyheter

Jan R Olsen fra Olderdalen har gjort sin første film, og det en hyllest til mørketiden.

I løpet av 11 minutter vil naturfotografen forteller seerne hvor flott egentlig mørketiden er i vår landsdel.

- Jeg vil gjennom denne filmen fortelle en historie, og få frem at mørketiden er mer enn bare nordlyset, sier han til Framtid i Nord.

Gjennom hele vinteren har han vært på tur og filmet både fra fjelltopper og ved sjøen. 80 000 bilder er tatt, hvorav 25 000 er brukt i filmen, og Olsen er svært godt fornøyd med resultatet.

- Men det har vært mye jobb, både med filmingen og på redigeringsrommet etterpå, forteller han.

Overraskende respons

Responsen og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, og etter bare par dager er filmet sett over 10 000 ganger på fildelingsstedet Vimeo. Også på Facebook er filmen delt nesten 300 ganger, og minst like mange kommentarer.

- Det er artig at folk liker det man gjør, sier han til avisa.

Olsen forteller at han vil fortsette med nye filmprosjekter, selv om naturfoto og bokprosjekter er det han mest driver med.

Kurs og bokprosjekter

Olsen som har fortid som journalist i Framtid i Nord, har hatt en travel tid som fotograf etter at han satset fulltid på fotoarbeid.

En rekke fotokurs og så langt tre bøker har han levert de siste årene, og nå er han godt i gang med en turbok fra Nord-Troms som skal presentere vandreturer fra alle seks Nord-Troms kommunene.