Nordreisa kommune fikk til slutt 2015-regnskapet i balanse. Ordfører Øyvind Evanger er glad for at man klarte det, samtidig som man betalte ned 1,2 millioner kroner i gammel gjeld.

– Vi budsjetterte med å betale ned 1,2 mill. Når vi nå har gjort opp regnskapet, så viser det seg at vi har klart det, samtidig som vi er i balanse, sier Evanger.

Les saken: Selger seg ut av AS TIRB

Gjenstår 9,5 mill

Han sier at han slett ikke var trygg på at man skulle nå målet for 2015.

– Det var veldig mye usikkerhet om hvorvidt vi skulle klare det, sier Evanger.

Fortsatt gjenstår 9,5 millioner kroner av underskuddet. Det satser kommunen på å kvitte seg med de to neste årene.

– I 2017 skal vi være gjeldfri. Dermed kan vi etter planen melde oss ut av ROBEK på vårparten 2018. Det er målsettingen vi jobber mot, sier Evanger.

Nesten rekord

Han medgir at han begynner å bli lei av at Nordreisa må få godkjent alle låneopptakene sine av Fylkesmannen.

– Det begynner å bli veldig viktig for oss å komme på egen kjøl igjen. Vi ser jo at Fylkesmannen blir mer og mer restriktiv med oss siden vi har vært på lista så lenge. Så må vi jobbe kontinuerlig med å ta ned drift. Det er en utfordring som også de ansatte merker, sier Evanger.

Nordreisa har faktisk stått på ROBEK-lista siden 2003. Det er det nesten ingen kommuner i Norge som matcher.

– Ifølge Fylkesmannen er det bare Torsken som har vært lengre på lista enn Nordreisa. Så det begynner å bli på tide at vi kommer oss ut snart. Mens andre kommuner i Nord-Troms kan sette av i fond hvis man går i overskudd, så er vi nødt til å nedbetale gjeld, sier Evanger.

– Du har lyst å bli husket som ordføreren som får Nordreisa ut av ROBEK-lista.

– Det hadde vært hyggelig, ja.

Regulere drift

Ifølge ordføreren har man en prosess gående med bemanningsplanen i kommunen.

– Vi må regulere driften etter de inntektene vi har. I mars skal vi vedta hvor vi skal legge driftsnivået med tanke på bemanning. Vi har hatt fokus på å ha organisasjonen med oss og at ikke politikerne bare har satt en ramme, uten at det er gjennomarbeidet i organisasjonen. For meg er det viktig at alle er med i denne prosessen og ikke bare tre vedtak ned over hodet på folk, sier Evanger.