Anbefaler folkeavstemning

Rådmann Cissel Samuelsen mener en folkeavstemning må til i kommunereformsaken.
nyheter

Foran kommunestyret 16. mars har rådmann Cissel Samuelsen anbefalt kommunepolitikerne å gå for en rådgivende folkeavstemning.

- Kommunereform er en sak som engasjerer mange, og valg av kommunestruktur vil legge føringer for den videre samfunnsutviklinga i Nord-Troms, sier Samuelsen i saksframlegget.

Representativt, men...

Alternativet er en opinionsundersøkelse. Alle kommune har tilbud om å benytte seg av det og rådmannen sier at det er en ressurseffektiv metode, men:

- Ulempen er at det bare er et representativt utvalg av innbyggerne (ca. 200 i Skjervøy) som blir hørt, skriver rådmannen.

LES OGSÅ: Kun to prosent vil slå seg sammen

Tre muligheter

Hvis Skjervøy går for folkeavstemning, så blir de ikke alene om å gjøre det av landets kommuner. 155 av i alt 428 kommuner har nemlig bestemt seg seg for å gjøre det.

15. juni skal Skjervøy gjøre vedtak om hvorvidt man skal bestå som egen kommune, slå seg sammen med Nordreisa, eller bli en del av en storkommune sammen med Nordreisa, Kåfjord og Kvænangen.

I saksfremlegget foreslår også rådmannen å gjøre det så enkelt som mulig, ved å ikke tillatte forhåndsstemning i andre kommuner og at det bare kan stemmes på to steder: Skjervøy rådhus og Arnøyhamn skole.

LES OGSÅ: Sanners sanseløse speed-dating