Det forteller meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Tromsø, Hanne Sigrund Byring.

– Første del av påskeuka fram til tirsdag ser ganske bra ut. Søndag vil det bli en del byger, men innimellom bygene blir det gløtt av sol. Mandag og utover dagen ser det ut som bygene avtar, og tirsdag er det ventet oppholdsvær, sier Byring til Framtid i Nord.

Les også: 10 tips til påsketur med hund

Temperaturene skal være rundt noen få minusgrader.

Vinden avtar

Denne uka har det vært en del vind noen steder i Nord-Troms, noe flere av bilistene som kjører over Kvænangsfjellet trolig har fått merke.

– Vinden  har roet seg, og det skal bli roligere vindforhold de neste dagene. Utsatte steder kan få frisk bris fra nord, men vinden roer seg ytterligere i morgen. Onsdag er mer usikkert – det kan være det blir mer vind, så vi får se hvordan påskeværet blir.

Les også: Politiet advarer mot betydelig snøskredfare

Les også: Påsketips til deg som skal på scootertur

Usikker på påskeværet

Det er foreløpig usikre prognoser for påskeværet.

– Det er ganske usikkert hvordan været blir fra og med onsdag. For eksempel tydet prognosene i går på at det komme et lavtrykk med ruskevær, men i dag ser det ut som lavtrykket drar en annen vei. Da vil vi få mer oppholdsvær og pent vær i påska, sier Byring.

– I og med at det er så stor forskjell på prognosene, så er det foreløpig veldig usikkert hvordan været blir i påska, legger hun til.

Les også: Dette er påsketipsene fra Trygg Trafikk