Vi beholder våre gamle mobiltelefoner

7 av 10 nordmenn beholder sine gamle mobiler. Av disse sier 3 av 10 at de beholder telefonene fordi de ikke gidder å gjøre noe med dem.
nyheter

En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Telenor viser at 7 av 10 nordmenn velger å beholde sine gamle telefoner. Nær 6 av 10 beholder telefonene som en reserveløsning, mens 3 av 10 oppgir at de stuer vekk mobilen framfor å resirkulere.

- Jeg synes det er oppsiktsvekkende at så mange velger å ikke gjøre noe med sine gamle mobiler. I Norge er vi storforbrukere av mobiltelefoner. Jeg mener vi alle har et ansvar for å sørge for forsvarlig resirkulering og gjenbruk av våre gamle mobiler, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Ny sesong med mobilinnsamling

I dag åpner påmeldingen til en ny sesong av Telenor og Norges Idrettsforbunds mobilinnsamling «Brukt mobil – nye muligheter».

Innsamlingen, som startet i 2009, har generert over 20 millioner kroner til idrettslag over hele Norge. Til sammen er over 600.000 mobiltelefoner innsamlet. Alle disse har fått nytt liv ved enten å bli resirkulert eller reparert og solgt videre.

- Nå er det bare for lagledere å melde på sine klubber, og for folk å lukke opp når ungene ringer på døra. Det blir ikke enklere å resirkulere enn dette. Mobilretur er en vinn-vinn-situasjon for miljøet og idretten, sier Svendsen.

20 millioner til idretten

Norges idrettsforbund og Telenor har samarbeidet om kampanjen siden 2009. Med 30 kroner per mobil har dugnaden har generert over 20 millioner kroner til klubbkasser landet over.

- Nå håper jeg flere idrettslag, som tidligere ikke har vært med på ordningen, ser verdien av å være med. Det er både inspirerende og inntektsgivende å være med, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Statistikk oppsummert (Norstat 2016):

  • 71 prosent tar vare på sine gamle mobiltelefoner
  • Av disse oppgir 56 prosent at de tar vare på telefonene sine som en reserveløsning
  • 30 prosent oppgir at de stuer bort telefonene fordi de ikke vil bruke tid på å gjøre noe med dem.
  • 23 prosent oppgir sikkerhetsmessige årsaker
  • 27 prosent tar ikke vare på sine gamle mobiler
  • Av disse oppgir 63 prosent at de resirkulerer eller leverer inn mobilene til miljøstasjoner
  • 30 prosent gir mobilene bort i arv
  • 28 prosent panter mobilene