Har levert feilfri melk i 15 år

Nordreisa-bønder fikk utmerkelse for melkeleveransene.

EDELT SØLV: Laila Agersborg (til venstre) og Trude Agersborg Jensen med sølvtina som indikerer prikkfrie melkeleveranser fra gården deres i 15 år.  Foto: Tine Meierier

nyheter

Laila Agersborg og Ivar-Henning Jensen, melkeprodusenter fra Nordreisa, mottok tirsdag kveld Sølvtina for topp melkekvalitet. Sølvtina er Tines høyeste utmerkelse og tildelingen fant sted på Lillestrøm – i forkant av Tines årsmøte.

– Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med vekt på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i Tine, i en pressemelding.

Bønder som klarer å levere såkalt elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hederen til del. Sølvtina har blitt delt ut hvert år siden 1994.

Nordreisa-bøndene er i en eksklusiv gruppe av 85 melkeprodusenter fra hele landet som har gjort seg fortjent til utmerkelsen.

- Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad i pressemeldingen.