Inviterer til vennskapsturnering i helga

Førstkommende helg arrangerer Birtavarre Røde Kors en vennskapsturnering i fotball i Olderdalen.

Førstkommende helg arrangeres Røde Kors turneringa 2016. Arrangørene håper på godt oppmøte. F.v. Adham Hammad, Mohammad Salhab, Liv Hestdal og Aliabas Kazimi.  Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Det er første gang Røde Kors arrangerer turneringen, og ideen er det tre nyankomne flyktninger ved mottaket i Nordreisa kommune som står bak.

Adham Hammad, Mohammad Salhab, Aliabas Kazimi tok for ei tid tilbake kontakt med Rune Bjerkli for å se på mulightene for å kunne gjennomføre turneringen. Salhab forteller at flere ting ligger i bunnen for initiativet.

- Først og fremst er Røde Kors en veldig bra organisasjon, og vi har følt av vi vil gjøre noe til gjengjeld for all den hjelpen vi har fått fra de. For det andre er dette en måte å møte norske spillere og norske lag ute på banen. Vi ønsker å komme mer i kontakt med nordmenn, men også andre flyktninger. I tillegg er vi selvsagt også veldig glad i fotball, smiler Salhab.

Ønsker flere lag

Også med tanke på turneringen har Røde Kors strekt seg langt for å bidra med assistanse for å kunne gjennomføre det hele.

- Vi vet de har en stor, ny hall i Olderdalen, så vi tok kontakt med Birtavarre Røde Kors om de kunne tenke seg å være verter for turneringen. Det sa de ja til, forteller tilrettelegger for migrasjon i Røde Kors, Borghild Braastad.

- Det er også den internasjonale Røde Kors-dagen 8. mai, så vi vil markere denne samtidig med turneringen lørdag, forteller lokalforeningsleder i Birtavarre Røde Kors, Liv Hestdal. Hallen har Røde Kors fått leie gratis.

Braastad forteller at det så langt er fem påmeldte lag fra mottaket i Olderdalen, og flere lag fra Nordreisa.

- Det vi mangler er lokale lag. Hittil har vi også bare ett damelag. Det spilles i femmerlag og turneringen er åpen for alle, så vi håper at flere lokale melder seg på, sier hun.

Både Braastad og Hestdahl tar i mot registreringer av lag til og med onsdag.

Spennende

Røde Kors håper også på at publikum stiller opp i hopetall.

- Turneringen er gratis, men for å være med må spillerne ha fylt 16 år, sier Braastad. Hun

- Vi håper også på at dette er noe vi kan ha flere ganger. Man kunne da for eksempel ha rullert, slik at Olderdalen arrangerer ett år og Nordreisa neste. Helga blir i hvertfall spennende, sier Hestdal.