I juni i fjor ble en sak om Seglvik Fiskemottak SA sendt over til kontrollutvalget. Dette fordi man lurte på om det var foregått ulovligheter ved refinansiering av et lån som skulle brukes til renovering. Siden har det foregått en rykteflom rundt den tidligere ordføreren i Kvænangen kommune.

Kontrollutvalget har konkludert med at det ikke har foregått noe ulovlig rundt refinansieringen.

– Såret meg

– Det var en spesiell valgkamp hvor jeg ble konfrontert av mange som fortalte meg om ryktene. Jeg visste jo at de ikke hadde rot i virkeligheten, men det såret meg veldig da, sier han.

Jensen påstår selv han har vært ryddig.

– Jeg har vært inhabil i alt som har blitt vedtatt av saker hva gjelder Seglvik og fiskemottaket, helt fra det ble vedtatt at det skulle bygges opp igjen.

Jensen er ikke bitter, og sier man må tåle usannheter og sannheter i det politiske livet.  Men at ryktene også påvirket hans nærmeste familie synes han ikke noe om.

– Sa rett ut at jeg var korrupt

– Mine nære bånd til næringskonsulenten ble brukt for alt det var verdt under valgkampen. Det ble blant annet sagt at jeg hadde lovd jobber i framtiden til ungene til min bror og den type ting. Enkelte sa også rett ut på Facebook at jeg var korrupt, sier han.

Leder i Kvænangen Høyre og varaordfører Ronald Jenssen svarer ikke direkte på om hans parti har brukt rykter om Jensen i valgkampen. Han henviser avisen til kontrollutvalget.

– Jeg vet ikke hva Tryggve bygger ryktene på, da må han være mer konkret. Jeg har i alle fall ikke hørt noen rykter om at det er brukt aktivt i valgkampen.