Da Framtid i Nord skrev om oppussingen av Kiil-gården i værret på Skjervøy i februar hadde kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen håp om at man kunne ha første etasje klar til Skjervøydagan i månedskiftet juni-juli Men den tidsplanen sprekker så det holder.

- Ja, det kan vi slå fast. Det er bare en drøy måned til Skjervøydagene og det rekker vi ikke. Vi må nok sette en ny dato for ferdigstillelse, sier Torbergsen.

Mye gjenstår

Kultur- og undervisningssjefen slår fast at det har vært mer arbeid med den gamle gården, som har opprinnelse helt tilbake til tidlig 1800-tall, enn man først hadde sett for seg. Det bekrefter prosjektleder Terje Trætten i Skjervøy kommune.

- Ja, det er fortsatt mye som gjenstår. Vi så etterhvert at tidsplanen kom til å skjære seg, men vi har ikke lagt den store prestisjen i å bli ferdig til Skjervøydagan heller. Det viktigste er at det blir bra, sier Trætten, og fortsetter:

- Dårlig tilgang på håndverkere en viktig årsak til tidsplanen har sprukket. Det står ikke ledige håndverkere i kø for å ta et slikt prosjekt, sier Trætten.

Grundig

Nå har kommunen en person som har ansvaret for oppussingen av huset, som var familiebolig helt til kommunen overtok i 1977.

- Vi var heldige der. Han er både tømrer og maler og gjør egentlig alt arbeidet. Vi går ganske grundig til verks og det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, sier Trætten og nevner brannvarslermontering, kjøkkeninnredning, ytterdører og generell oppussing av golv, vegger og tak i alle rom i første etasje.

Nærmere 2017

Trætten beskriver arbeidet med Kiilgården som omfattende.

- Ikke nødvendigvis i kroner og øre. Men når man pusser opp et slikt hus så er detaljene viktige. Selv om vi ikke har så mange restriksjoner på innsiden fra vernemyndighetene, så ønsker vi jo å beholde den stilen som er inni huset, sier Trætten.

Han tviler på at de får førsteetasjen av Kiilgården ferdig før slutten av året.

- Jeg skal være forsiktig med å anslå noe, men jeg håper at første del av oppussingen blir ferdig i løpet av året, sier Trætten.

Terje Trætten Foto: Torbjørn O. Karlsen