AVSLUTTER STREIKEN VED HOTELLET:

- Vi er veldig lettet

I natt ble det klart at partene i forhandlingene endelig har kommet til enighet.

STREIK Hotelldirektør Conny Gustavsson på Reisafjord Hotel AS er lettet nå som streiken er over.   Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Klokken 02.00 i natt ble Fellesforbundet og NHO Reiseliv enige etter forslag fra Riksmekleren om en ny avtale som blant annet innebærer full innfrielse for kravet om reell lokal forhandlingsrett, skriver forbundet på sine hjemmesider.

Puster lettet ut

Conny Gustavsson, hotellsjef på Reisafjord Hotel AS, er svært fornøyd med at hotellstreiken nå er over.

Etter en måned med mye arbeid på hotelledelsen kan man endelig puste lettet ut.

- Vi er veldig lettet. Den har vært hektisk og utrolig mye på jobb på ledelsen. Så vi tar imot den nye avtalen med åpne armer, sier Gustavsson.

Hjertlig velkommen tilbake

Reisafjord Hotel har hatt fire ansatte som har vært ute i streik i løpet av de fire ukene forhandlingene har pågått. Noe som utgjør hele 30 prosent av deres ansatte totalt.

-  Det har vært alle våre resepsjonister og frokostvertinnen. Det er ganske for mange for oss, når vi er så få i utgangspunktet.

De ansatte har hatt streikevakter på utsiden av hotellet de siste ukene.

- Det har gjort sin plikt i forhold til streiken.

Hotellsjefen ønsker de streikende hjertelig velkommen tilbake på jobb nå når streiken avsluttet klokken 12.00 lørdag.

- De er hjertelig velkommen tilbake! Det kommer allerede en tilbake i morgen og resten kommer neste uke. Det skal bli godt, sier hotellsjefen.

Fornøyd med resultatet

Til tross for forminsket arbeidsstryke er hotellsjefen fornøyd med hvordan det har gått.

- 17.mai gikk veldig bra og det har vært flere store arrangementer her i bygda den siste tiden. Men dette har løst seg greit, sier Gustavsson.

Han legger til at han er fornøyd med resultatene i avtalen.

- Jeg synes det er veldig riktig løsning det som partene har kommet fram til, det må jeg bare innrømme, avslutter Gustavsson.

Streiken har pågått siden 24. april i år. Det skal ha vært tatt ut over 7200 ansatte i hotell- og restaurantnæringen og mellom 700 og 800 bedrifter har blitt rammet.