Han uttalte seg i forbindelse med klagebehandling av en nabofeide på Nedre Stigen ved Lyngseidet.

- Fylkesmannen fremstiller både formannskapet og rådmannen som inkompetente, sier Skogeng.

Flertallet på fem representanter fulgte imidlertid rådmannens innstilling, som er i samsvar med Fylkesmannens anbefalinger.

Vedtaket innebærer at Trond Espen Wollan og Hilde Fagerborg får dekket sine saksomkostninger. Rådmann Leif Egil Lintho antydet at dette beløper seg til i overkant av 30.000 kroner.

Tynnslitt

Formannskapet vedtok samtidig på tirsdagens møte at klager fra Tormod Rygh, Rolf Figenschou og Tone Øvergård ikke ble tatt til følge.

Saken sendes til settefylkesmannen i Finnmark for endelig avgjørelse av den delen av vedtaket som omfattes av plan- og bygningsloven.

- Jeg har ikke annet valg enn å støtte meg til Fylkesmannen og kommunens administrasjon, sier ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL).

Sølvi Jensen (Ap) mener det kommunale selvstyret i Lyngen er tynnslitt etter at Fylkesmannen flere ganger har overprøvd kommunens vedtak.

- Situasjonen er fortvilende. Kommunen bruker mye penger på en nabokrangel, sier Jensen, som støttet rådmannens innstilling med tungt hjerte.

Gikk lengst

Fred Skogeng (H) gikk lengst i kritikken av Fylkesmannen.

- Han fremstiller både formannskapet og rådmannen som inkompetente.

Skogeng foreslo å opprettholde formannskapets vedtak fra november i fjor, og begrunnet dette med at Fylkesmannen benyttet feil anvendelse av lovveket.

Bare Karl-Arvid Brose (Sp) støttet Skogeng. Neste stoppested er Fylkesmannen i Finnmark.

Utgangspunktet for tirsdagens debatt var at Fylkesmannen i brev datert 10. mai opphevet kommunens vedtak fra 11. november, og ba om fornyet behandling.

Formannskapet vedtok for et halvt år siden å ta klagene fra naboene til følge, og ba om at avkjøringen ble flyttet. Fylkesmannen på sin side mener vedtaket er mangelfullt begrunnet.

LES MER:

KRITISERES: Fylkesmannen Bård Pedersen får kritiklk for sin behandling aven klagesak i Lyngen. Foto: Torbjørn O. Karlsen
Sølvi Jensen (Ap) mener det kommunale selvstyret i Lyngen er tynnslitt etter at Fylkesmannen flere ganger har overprøvd kommunens vedtak. Foto: Arne Teigen