OVERRASKET MED INTIMKONSERT:

Svein (20) fikk besøk av Ingvar Olsen

Svein Halvorsen (20) fra Furuflaten fikk et overraskende besøk av artisten Ingvar Olsen fredagskveld.

INTIMKONSERT Svein Halvorsen (20) fikk fredag et overraskende besøk av artisten Ingvar Olsen.  Foto: Privat

Kåre Bjørnar Olsen i Aktiv Lyngen. 

nyheter

Aktiv Lyngen laget fredagskveld i stand en flott overraskelse for Svein Halvorsen (20). De inviterte Ingvar Olsen til å holde intimkonsert for Halvorsen, som er innlagt på UNN med kreftdiagnose. Det ble det satt stor pris på av både han selv og hans pårørende.

– Ble helt overrasket

Halvorsen synes det var veldig gøy å få artisten på besøk, og han forteller at flere kom sammen med Ingvar Olsen for å besøke han – Silje er et av navnene han nevner.

– Jeg synes Ingvar er veldig flink – jeg ble helt overrasket. Veldig fint av aktiv Lyngen, sier han til Framtid i Nord.

Halvorsen elsker musikken til Ingvar Olsen. Han har fulgt artisten i den populære artistkonkurransen Idol, men han har også vært på konsert med han tidligere. Da var det konsert på Geitnes.

– Jeg elsker Ingvar, sier Halvorsen.

– Ble nesten litt målløs

Peggy Anita Halvorsen er moren til Svein Halvorsen. Hun er svært takknemlig for konserten Aktiv Lyngen arrangerte for sønnen hennes.

– Det var en kjempefin konsert. Det var både koselig og overraskende, og veldig fint gjort av Aktiv Lyngen.

Hun forteller at Svein ble nokså overrasket da Ingvar Olsen kom på besøk.

– Svein ble nesten litt målløs med det samme. Vi er veldig takknemlige og glade for konserten – det var ordentlig flott tenkt! Vi ble direkte rørt.

– Jeg vil gi en stor takk til Aktiv Lyngen, både lederne og ungdommene, avslutter Peggy Anita Halvorsen.

Tok kontakt med Ingvar natt til fredag

Kåre Bjørnar Olsen, Miljøarbeider- og utekontakt i Aktiv Lyngen, kom hjem torsdagskveld fra jobb. Han satt seg på kontoret for å skrive noen rapporter og oppdateringer.

– Så oppdaget jeg på Facebook at Svein var blitt dårligere. Jeg følte øyeblikkelig sinne og håpløshet, maktesløshet og lyst til å bidra, sier Olsen til Framtid i Nord.

Olsen bestemte seg da for at de måtte gjøre noe fint for Svein og familien hans.

– Vi ønsker å vise den fantastiske familien at vi sender de varmeste ønsker og at vi bryr oss. Jeg visste at Svein er veldig glad i musikk, så derfor tok jeg kontakt med Ingvar.

Klokken 02:30 natt til fredag heiv Olsen seg rundt og sendte en SMS til Ingvar. Ingvar ringte Olsen like etter.

– Jeg spurte Ingvar om han kunne gjøre en tjeneste og synge noen sanger for en familie som har det veldig tøft. Ingvar svarte med en gang at han ville gjøre det. Klokken 03:00 natt til fredag hadde vi derfor konserten klar. Fredagsmorgen ringte jeg Peggy og spurte om dem hadde lyst på besøk av en som ville synge noen sanger, forteller Olsen.

Fredagskveld kom Ingvar Olsen på besøk til Svein.

– Et smil, et blikk og en tilstedeværelse i enkelte prosesser i livet har stor behandlingseffekt. Vi i Aktiv Lyngen synes det er godt å bidra – også i dette tilfellet, sier Olsen.

Fantastiske ungdommer

Olsen mener ungdommene i Lyngen er helt spesielle.

– Ungdom i Lyngen er veldige spesielle. Jeg kan med handa på hjertet si at ungdommen i Lyngen er resultatet av at det faller helt naturlig å arrangere slike ting – ungdommene bryr seg!

Olsen oppfordrer alle til å dra på konsert med Ingvar Olsen under Skjervøydagene.

– Jeg vil oppfordre folk på Skjervøy og omegn om å dra på konserten til Ingvar under Skjervøydagene. Han har en fantastisk stemme og er en flott person! Han er ute etter å vise omsorg og være en god venn. Jeg drar dit selv om jeg har mulighet, og jeg vil oppfordre alle andre til å gjøre det samme, avslutter Olsen.