– Det er bra for Nord-Troms og det er bra for Kvænangen.

Kvænangen-ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap) er klar i vurderingene etter aksjekjøpet til Ymber i Kvænangen Kraftverk. Han mener også Troms Krafts forventede inntreden i samme selskap er positivt.

– Jeg er enig med Erling Martinsen i at det er utelukkende positivt å få inn en profesjonell aktør i Ymber. Hele pakken er bra. Og det var også en enstemmig generalforsamling som støttet oppkjøpet av Kvænangen Kraftverk - med de vilkårene som lå inne. Og vi i Kvænangen støtter det vedtaket, sier Mevik.

En større kraftprodusent

Ordfører Øyvind Evanger (Ap) i Nordreisa støtter sin kollega.

– Jeg tror det er veldig positivt for Ymber å vokse og bli en større kraftprodusent, samtidig som man får inn en profesjonell aktør.

Ikke redd

Ingen av ordførerne frykter at Troms Kraft skal bli for stor og mektig i Ymber.

– Det fordrer i så fall at noen vil selge. Jeg tror ikke kommunestyret i Kvænangen vil det og neppe noen av de andre kommunene heller. Det er fortsatt kommunene som ha kontrollen. Det er da også et offentlig selskap som overtar aksjene. Jeg ser på det som at fylkeskommunens aksjepost blir overtatt av fylkeskommunens kraftselskap, sier Mevik, vel vitende om at Troms Kraft eies av nettopp Troms fylkeskommune (60 prosent) og Tromsø kommune (40 prosent).

Heller ikke Øyvind Evanger frykter at kommunene skal miste kontrollen over Ymber.

– Nei, det er jeg ikke redd for. Vedtektene regulerer det slik at ingen kan kjøpe seg stort opp. Kommunene sitter med aksjemajoriteten uansett, sier Evanger.