Simonsen blir beskrevet som en engasjert, ansvarsbevisst og en ungdommelig mann av prisutdeler Johan Pedersen.

– Kolbein er en mann med guts, et ungdommelig hode og har en voksen manns erfaring, sa Pedersen i talen når kulturprisen ble utdelt.

Engasjert bygdelag

Når butikken på Arnøya måtte legge ned for en stund siden, tok Arnøyhamn bygdelag grep.

– Da butikken stengte for en stund siden, så samlet Kolbein bygda og næringslivet til en stor dugnad – her skulle butikken åpnes igjen. Etter to måneder var bygdebutikken etablert og åpnet, blant annet med bygdelaget som eier.

Bygdelaget engasjerer seg for å holde innbyggertallene oppe på Arnøya, turisme og mye mer.

– Bygdelaget arbeider også med turisme, bygging av utleieboliger og fastlandsforbindelse mellom Arnøya og Skjervøy. Nå arbeider bygdelaget med et prosjekt for å sikre barnetallet på Arnøya, slik at skolen kan fortsette, sa Pedersen i talen.

Overrasket

Simonsen ble veldig overrasket da han fikk vite om prisen.

– Dette var jo en overraskelse, jeg som gjorde meg klar til et styremøte. Men det var en hyggelig overraskelse, var reaksjonen hans da han fikk tildelt prisen.

Han fortalte om mange aktiviteter og planer på Arnøya.

– Arnøya har aktivitet med skiturister som fyker nedover fjellet, og når det nærmer seg julebordtider – da farter vi for å spise boknafisk. I Årviksand gjøres det en formidabel jobb med turstier, gapahuker og bruer, og der er i det hele tatt stor aktivitet. På Arnøyhamn har vi mange planer, og vi satt opp en gapahuk senest i går. Planer har vi i massevis, så denne prisen er motiverende for å stå på videre.

Han understreket at en ikke nødvendigvis skal høre på alle planene hans, dersom de ble litt for urealistiske.

– Man begynner jo å bli voksen, så hvis dere hører om planer som begynner å bli litt for radikal, for eksempel å flytte rådhuset til Arnøyhamn, så må dere bare taue meg inn til nærmeste eldrebolig.