REDNINGSAKSJON I REISAELVA:

Alle funnet i god behold

Alle personene som var savnet etter redningsaksjonen i Reisaelva, torsdag formiddag, er funnet. Leteaksjonen er avsluttet.

Ambulanser forlater Saraelv.

REISADALEN Jova var tilfeldigvis på vei opp Reisadalen da alarmen gikk. En sideelv hadde gått over og ødelagt veien mellom Bilto og Saraelv. Jova fikk rettet veien, slik at ambulanse og politi kom seg til Saraelv.  Foto: Kjetil Nielsen Skog

nyheter

Flere kanoer skal ha veltet mellom Nausti og Saraelv. Et turfølge på totalt 11 voksne personer hadde gått fra Kautokeino til Nausti, der de skulle padle nedover Reisaelva fra Nausti.

– De to siste er funnet i god behold gående på veien langs elva. Ergo alle er funnet, og lete/redningsaksjonen avlyses, melder Troms politidistrikt på Twitter klokken 15.45.

En av de elleve personene i følget valgte å gå ned langs elvekanten, og to personer ble raskt plukket opp fra elva av lokale båtførere, etter det Framtid i Nord erfarer.

Svært mye vann

Det er svært mye vann i Reisaelva. Framtid i Nord har vært i kontakt med lokale på stedet. De kan fortelle at elva har steget med nesten 2,40 meter det siste døgnet i Svartfoss.

- Sideelvene er svært store, og det skal være veldig mye vann i Mollisfossen. Det har kommet store mengder nedbør på vidda, opplyser lokale som bor i området.