De siste dagene har det regnet mye i regionen, og det er Kvænangen som fikk mest regn onsdag og natt til torsdag.

Torsdag skal regnet forsette i Nord-Troms, men det er ventet at regnet gir seg i kveld.

– Det ligger en frontsone som gir mye nedbør øst for Lyngen. Det kan nok komme 10 til 15 millimeter regn i Nord-Troms, før regnværet gir seg mot kvelden i dag, sier Gunnar Noer, vakthavende meteorolog for Meteorologisk Institutt i Tromsø.

– Ikke noe å rope hurra for

Etter i kveld er det ventet pålandsvær, noe som gir mye tåke.

– I kveld vil nedbøren trekke seg sørover. Da blir det dessverre et svakt høytrykk over kysten i Nord-Troms, som gjør av vi får pålandsvær. Det vil bli mye tåkeskyer utover dagen og også på fredag. Etter hvert vil temperaturene bli kjøligere, sier Noer.

Helga er ventet å bli preget av regn, tåke og nokså kjølige temperaturer, men været ser ut til å bli bedre i neste uke.

– Temperaturene vil være på rundt 10 til 12 grader til helga, så de blir omtrent uendret. I dag er det 9 til 10 grader de fleste steder, men Storslett er varmest med rundt 11 grader. Det er ikke akkurat noe å rope hurra for.

– Det blir forholdsvis kjølig med vind omkring nord-vest, særlig helga ser våt og grå ut, men vi kan håpe på stigende temperaturer utover neste uke.

Fra varmest til våtest

Forrige uke var Nord-Troms på varmetoppen flere ganger. Både Sørkjosen og Skibotn på blant topp fem varmeste steder på yr.no.

I natt derimot, var Nordstraumen i Kvænangen og Skibotn på topp fem over våteste steder i Norge. I Nordstraumen ble det registrert 10,2 mm regn og i Skibotn 12,2 mm.

Så mye regn fikk vi det siste døgnet:

  • Nordreisa: 8,7 millimeter

  • Kvænangen: 13, 2 millimeter

  • Lyngen: 11-12 millimeter

  • Kåfjord: 11,5 millimeter

  • Skibotn: 12,2 millimeter

Det var ikke gjort noen målinger på Skjervøy, ifølge Noer.