Nå har styret i Statnett besluttet å starte opp utbyggingen av den nye kraftledningen og nye stasjoner Balsfjord til Skaidi. Berit Erdal, kommunkasjonssjef i Statnett, forteller at oppstarten blir til høsten.

Statnetts arbeid  i Nordreisa vil være over en treårsperiode.

- Allerede til høsten vil arbeidet på strekningen Balsfjord - Reisadalen påbegynne, neste trekk vil deretter være fra Reisadalen til Skillemoen i Øvre Alta i 2017.  Base- og riggplasser vil  bli merket med skilt nå i sommer, forteller Erdal.

Vil bruke lengre tid

I samsvar med HMS-handlingsplanen for Statnett vil utbyggingen vil skje trinnvis  og ikke parallellt på ulike delstrekninger, slik det var planlagt tidligere. Dette gjør at prosjektet vil ta noe lengre tid en først antatt og man avventer videre starten på nordligste delen fra Skillemoen til Skaidi

Lokaler i Sørkjosen

Knut Flatvoll er ansatt i prosjektet som byggeleder lokalt. Statnett vil ha kontorer på gamle Sørkjosen skole.

- Her kan det bli opp mot 15-20 ansatte fra Statnett. Entreprenører som får kontrakt vil også ha behov for å etablere seg, og her vil Nordreisa kunne være et aktuelt sted, sier Erdal.

Klart denne uken

Den samlede invisteringen for prosjektet vil utgjøre mellom 4 og 6 millIarder kroner, noe som gjør prosjektet til et av de største i landsdelen. Dette vil merkes på næringslivet i Nordreisa.

- Vår utbygging vil gi ringvirkninger som økt bruk av overnattingsfasiliteter og bespisning, samt at vi håper lokale bedrifter får oppdrag fra entreprenøren, forteller Erdal.

Det er snart klart hvilke entreprenører som blir en del av kontrakten.

- I løpet av kort tid vil det bli klart hvem som er tildelt entrepriser på prosjektet, sier Erdal. Da tildeles entreprisen for Balsfjord-Nordreisa og Nordreisa-Skillemoen.

PROSJEKTLEDER: Knut Flatvoll er ansatt som lokal prosjektleder ved bygging av kraftledningen. Foto: Arkiv
LOKALER: Statnett vil ha lokaler ved gamle Sørkjosen skole for opptil tjue ansatte. Foto: Thomas Walhgren