I fjor så de ansatte ved Circkle K-stasjonen seg lei på at så mange turister urinerte rundt området ved bensinstasjonen.

– Det er ikke spesielt mange toaletter langs E6 i området. Så når det kommer en buss med omtrent 50 personer og alle skal på toalettet er det ikke alle som gidder å vente på at det ene toalettet vi har ved stasjonen blir ledig. Da er det noen som har lett for å skvette rundt over alt, sier daglig leder ved bensinstasjonen Geir Varvik.

Ble stjålet

Dette er spesielt et sommerproblem, og spesielt når det kommer busser med turister.

Varvik forklarer at å urinere utenfor stasjonen har folk gjort i mange år. I fjor satte de opp fem urineringforbudt-skilt.

– Det er mest ment som en gimmick. Vi ville at folk skulle bli oppmerksomme på at det ikke er nødvendig å pisse i andre sin hage. Det kan hende det hjelper litt, sier Varvik.

På slutten av turistsesongen i fjor var alle de nye forbudsskiltene borte.

– Skiltene var veldig populære. Alle ble stjålet, humrer Varvik.

En av grunnene til at skiltene ble plukket bort er muligens at de er unike.

– Vi fikk de spesiallaget fra Lyngen Asvo. Det er ingen andre skilt som er maken, så vi tok kontakt med Asvo og forklarte hvordan vi ville ha dem, sier Varvik.

Selv om alle skiltene ble stjålet i fjor har bensinstasjonen valgt å bestille inn nye.

– Men nå blir de hengt opp høyere, så de blir vanskeligere å få tak i, sier Varvik.

Må tilpasse

Varvik mener flere ting kan gjøres slik at turister slipper å se seg nødt til å urinere utendørs.

– Vi i Norge og Nord-Norge vil ha masse turister hit. Da må vi kanskje lage de fasilitetene som tilfredsstiller behovene til turistene. Det burde nok vært flere utedo langs veien ved, og de vi har bør være godt merket, sier Varvik.