I helga ser det ut til at været blir noe variert med både solskinn, kuling og kraftige regnbyger enkelte steder.

Lørdag kan nordtromsingene håpe på solskinn og bortimot 15 grader tidlig på dagen.

– Det kommer et lavtrykk over Finland som sørger for nord-østlig vind i Nord-Troms. Det begynner nok ganske bra med sol tidlig på dagen lørdag, men så skyer det over om ettermiddagen. Utover kvelden er det ventet regn, først på indre strøk, og senere mot kysten, sier Jon Austerheim, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

– Kuling her og der

Søndag fortsetter nedbøren med enda kraftigere regnvær, samt kuling noen steder.

– Søndag vil lavtrykket over Finland flytte seg oppover mot Finnmark, noe som gir vestavind i fylket. Det blir kuling her og der, gråvær og regnbyger. Spesielt Skibotn og innlandet vil få mye regn. Det kommer antakeligvis til å bli sendt ut OBS-varsel på det kraftige regnværet, sier han.

Meteorologen er litt usikker på hvilke steder som vil få mest regn. Temperaturene er ventet å ligge rundt 12 til 15 grader hele helga, med høyest temperatur lørdagsformiddag.

Samme været på Riddu

– Manndalen vil få mye av det samme været som resten av Nord-Troms. Været ser greit ut fredagskveld og første del av lørdag. Også kan vi håpe på litt forsinket nedbør i Manndalen på lørdag. Søndag blir det vått og grått, sier Austerheim.

Flere steder har det vært kraftige tåkebyger denne uka.

–Det er ikke ventet direkte tåke, men et mer vanlig skydekke. Det kommer nok til å henge skyer nedover fjellene både lørdagskveld og søndag, sier han.