Rita Isaksen, daglig leder i Kvænangen Adventure, sier det har vært en god turistsesong hittil. I år utvidet de sesongen og hadde turister allerede i april, og nå ønsker Isaksen å tenke nytt for å tiltrekke flere besøkende til Spildra.

– Vi synes det har gått bra. Vi har hatt et normalt antall turister, så vi er fornøyde. Men vi kunne selvfølgelig ønsket en økning, sier Isaksen til Framtid i Nord.

Økende trend

Kvænangen Adventure holder til i Dunvik på Spildra. Der tilbyr de blant annet overnatting, guidede turer til fots og driver med fisketurisme. Isaksen tror Kvænangen kan gjøre mye for å tiltrekke flere turister til kommunen, og viser til Lyngen.

– Jeg tror absolutt det er liv laga for flere turister! Vi ser en økning i skiturister og flere som ønsker å gå på tur i fjellene. Hvis det hadde vært lagt til rette kunne det vært mer toppturisme i Kvænangen, slik som i Lyngen. Kvænangen har ikke hatt så mye toppturisme som jeg vet om – det er først nå jeg har sett flere skiturister her i området. Det er spennende, sier hun.

– Allerede har vi hatt to grupper hos oss på guidede turer i fjellet, noe vi ikke har opplevd tidligere, legger hun til.

Offentlig kommunikasjon viktig

Isaksen understreker også behovet for båthavner.

– Generelt kan Kvænangen legge til rette for gode havner. Her hos oss er det offentlig kommunikasjon med båthavner som mangler. Da vi hadde båtruter hit daglig hadde vi flere som overnattet en natt av gangen, men nå kan vi bare ta imot store grupper. Offentlig kommunikasjon er kjempeviktig for turismen, og det er noe vi sliter med her ute, sier Isaksen.

Flere seilbåter

Kvænangen Adventure gjør flere tiltak for å få flere turister på besøk til Spildra.

– Vi gjør tiltak for å tiltrekke flere turister til oss – vi har blant annet kjøpt en ny båt for småbåtfiske. Det ser ut som at det er blitt populært, så vi skal prøve å satse på utleie av småbåter i tillegg til gruppeturer med en større båt vi har fra før, sier hun.

I tillegg til toppturisme og ellers fjellglade turister, har Spildra flere seilbåter innom.

– Vi har hatt flere seilbåter, båter og cruisere innom oss i sommer, noe som gir ringvirkninger til butikken og puben.

Spildra er kjent for sin vakre natur og utsikt. Foto: Silje Elisabeth Isaksen
Kvænangen Adventure har satset mye på fisketurisme, men har i år også hatt grupper som ønsker å gå på tur i fjellet. På bildet er Roy-Iver Isaksen. Foto: Silje Elisabeth Isaksen