Edgar Hansens nærmeste familie, datteren Kristine Vinje og sønnen Aleksander Johansen, ønsker å komme i kontakt med personer som har observert eller vært sammen med faren i dagene eller timene før han forsvant.

Hansen har vært savnet siden natt til mandag 18.juli, da båten hans forliste utenfor Maurneset i Reisafjorden. Mandag kveld ble han antatt omkommet, da politiet og øvrig letemannskap ikke lykkes i å finne mannen.

Foreløpig står familien uten noen svar på hva som kan ha skjedd.

Var på Riddu Riddu

Kristine Vinje forteller at faren deltok på Riddu Riddu-festivalen i dagene før han forsvant, og at familien sist var i kontakt med ham før helgen.

- Vi vet jo ingenting om timene før han ble borte, hva som egentlig har skjedd er er for oss et mysterium. Vi ønsker informasjon og opplysninger fra personer som kan ha observert båten hans, sett noe på havet, snakket med ham før han dro fra Riddu Riddu og kanskje noen vet noe om hvorfor han hadde kurs mot Finnmark og ikke hjemover mot Vannvåg. All informasjon er relevant for oss! Det er viktig for oss å vite om han hadde det bra og slike ting, forteller Vinje.

Vinje er usikker på hvor mange faren kjente i Nord-Troms, men vet at han flittig har besøkt festivalen i Manndalen de siste årene.

Delt innlegg

Hun har nå delt et innlegg på Facebook med et bilde av faren,  hvor hun skriver følgende:

"Hei alle sammen! Har noen informasjon om min pappa Edgar Hansen? Han forliste med båt natt til Mandag, da han var på vei hjem fra Riddu Riddu festivalen. Han er enda ikke funnet. Om noen har snakket med han, eller har informasjon av noe slag - ta gjerne kontakt på privat meldig."

Satte kurs hjemover

I kjølevannet av innlegget har flere tatt kontakt med datteren.

- En kvinne fortalte at hun hadde vært sammen med ham på Riddu Riddu, og at hun hadde kjørt ham til båten på søndag. Han skal da ha sagt at han skulle sove og deretter sette kursen hjemover til Vannvåg, forteller Vinje.

En annen person skal ha observert båten hans i Reisafjorden.

Lever i en boble

Familien håper at noen kan ha opplysninger, og at de vil ta kontakt med dem på Facebook.

Vinje er sikker på at noen må ha sett faren eller båten i timene før nødpeilesignalet ble sendt ut, særlig at personer som har deltatt på Riddu Riddu eller som kan ha observert båten fra land i området hvor den grunnstøtte og senere forliste i Reisafjorden kan si noe.

- Det er så rart at ingen vet noe. Noen må ha sett ham eller båten. Det føles nå som lever vi i en boble, mens vi venter på svar. Vi har flere teorier på hva som kan ha skjedd, men vi holder fast i et lite håp om at han fortsatt kan være i live, avslutter Vinje.

Ta kontakt

Politioverbetjent Joachim Bakke forteller at politiet har en formening om hva som kan ha skjedd.

- Vi vet at båten har vært i fjærsteinene på et eller annet tidspunkt og at han har hatt hjelp til å komme seg løs. Hvorvidt det har en sammenheng med båtforliset vet vi ikke.

Bakke oppfordrer alle som har opplysninger om båtens bevegelser eller som har vært i kontakt med mannen ombord om å ta kontakt.

Kristine Vinje håper noen kan komme med nye opplysninger rundt forliset. Foto: Privat
Her er Hansen med barnebarnet. Datteren Kristine Vinje håper at de finner ut hva som har hendt med faren i timene før han sporløst forsvant. Foto: Privat
Hansen båt «Kristine» ble funnet noen hundre meter utenfor land ved Maurneset. Dykkere lokaliserte båten på ca. 20 meters dyp. Foto: Viktor Enoksen
Letemannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors lette mandag 18.juli i hyttene ved Maurneset etter den savnede fiskeren. Foto: Viktor Enoksen
Politiet leter fortsatt etter Hansen i Reisafjorden, i området hvor båten forliste natt til mandag 18.juli.