Mann siktet for drap på kvinne i Tromsø

Tromsø (NTB): En kvinne er funnet død i en leilighet i Tromsø. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

nyheter

Det er en relasjon mellom de to, opplyser politistasjonssjef Morten Pettersen i Tromsø. Utover det ønsker politiet ikke å gå i detalj, verken om alder på de involverte eller hva slags våpen det eventuelt skal dreie seg om.

Den pågrepne mannen oppholdt seg ifølge politiet i leiligheten i Røstbakken på Tromsøya der den døde kvinnen ble funnet torsdag kveld.

– Omstendighetene på stedet gir oss holdepunkter for å ta ut siktelse om forsettlig drap, sier Pettersen.

Vil avhøre siktede

Det er for tidlig å si om det er vitner til drapet, opplyser politiet.

– Vi har akkurat startet med avhør, og har begynt å hente inn folk som har relasjon til avdøde og siktede. Vi vil avhøre siktede dersom han er i stand til å la seg avhøre i løpet av kvelden, sa Pettersen under en pressekonferanse.

Meldingen om saken kom klokka 18.24 torsdag kveld, og det har vært aksjoner på to ulike steder i Tromsø, i Kroken og på Sør-Tromsøya.

Flere adresser

– Vi fikk en ganske vag melding inn til operasjonssentralen. På bakgrunn av alvorligheten i meldingen og omstendighetene valgte vi å gjøre undersøkelser som førte oss til Røstbakken. Politiet har vært på flere steder før vi endte opp på denne adressen, opplyser politistasjonssjefen.

Ifølge politiet var pågripelsen av mannen udramatisk. Stasjonssjef Morten Pettersen forteller at politiet vil vurdere fortløpende om det er behov for ytterligere bistand, men at politiet i kveld og i natt vil benytte seg av de politiressursene som er tilgjengelige. (©NTB)