POLITIET FIKK NYE OPPLYSNINGER:

Har avsluttet søket etter vedkommende

Roy Tore Meyer, operasjonsleder i Troms Politidistrikt, opplyser rett etter kl. 14.00 at politiet har avsluttet søket etter mannen ved finskegrensen.
 

Det brenner i Skibotndalen, ved Galggojavri.

nyheter

Fredag formiddag har det vært gjennomført bevæpnet aksjon i forbindelse med en hyttebrann ved Galggojávri i Skibotndalen, i Storfjord, helt på grensa til Finland.

Avsluttet leteaksjonen

Roy Tore Meyer, nåværende operasjonsleder i Troms Politidistrikt, opplyser rett etter kl. 14.00 fredag at leteaksjonen er avsluttet.

- Vi har avsluttet leteaksjonen etter hytteeieren. Grunnen er at vi har fått opplysninger om at vedkommende ikke var i det området som vi søkte i.

Ifølge Meyer var omstendigehetene og opplysningene rundt hendelsen usikre, og man valgte derfor av sikkerhetshensyn å bevæpne seg.

- Grunnen til at vi valgte å være bevæpnet, hadde med sikkerhet for eget mannskap å gjøre. Vi har ikke lengre mistanke om at vedkommende er bevæpnet, sier Meyer til Framtid i Nord.

Ikke hatt kontakt

Politiet har ikke vært i kontakt med mannen, men bekrefter at personen har oppholdt seg i Finland.

- Vi har fortsatt ikke vært i kontakt med mannen, og en stund var vi av den oppfatning at personen var ute i terrenget ute av stand til å ta vare på seg selv. Noe han ikke skal være, sier Meyer.

Saken er nå avsluttet fra politiets side, og brannen vil bli etterforsket så snart brannstedet er avkjølt.

- Vi har vurdert det slik at vedkommende utgjør ikke noe fare for seg selv eller andre. Det er ikke noe mer dramatikk i denne saken.

Hytta er nedbrent

Opplysningen politiet fikk først var at det kunne være snakk om en bevæpnet person inni hytta, men politiet har nå fått bekreftet at personen ikke befinner der.

- Vi valgte derfor å være på den sikre siden og rykket ut med bevæpnede styrker, opplyste daværende operasjonsleder, Morten Augensen, i 12.15-tiden fredag.

Hytta ved finskegrensa skal nå være helt nedbrent,. I tillegg til politi, skal det også ha vært brannmannskaper og ambulanse på stedet.

- En stund var det fare for at brannen kunne spre seg, men det er det ikke lengere.

Store styrker

Norske politistyrker fra både Skibotn, Målselv og Tromsø har deltatt i aksjonen. De har også samarbeidet med politiet i Finland, da de har måttet kjørt via finsk side for å komme seg til hytta.

Det er også finsk brannvesen som har stått for slukkingsarbeidet i forbindelse med brannen.

- Forsvaret har vært i bildet med et helikopter, for å bidra med å få mannskap transportert fra Troms til finskegrensa, avslutter Meyer.