Kasserer for idrettslaget i Skibotn, Magne Wilhelmsen, er mildt sagt overrasket over at kommunen vil nekte de å etablere en tuftepark i Skibotn sentrum. De har fått 300 000 kroner i Tippemidler, og resten av kostnadene skal laget selv stå for.

Men Kassereren er også skuffet over innstillingen til kommunen, da de nærmest ble lovt at området lett kunne omreguleres til formålet, noe som ble informert i et kommunestyre i fjor sommer.

- Dersom denne avgjørelsen går gjennom i driftstyret, kan det være at vi ikke rekker å få etablert denne parken, sier Wilhelmsen til Framtid i Nord.

Wilhelmsen sier at en Tuftepark med friluftpark og lekestativer vil gjøre sentrumsområdet mer attraktivt, samt at det er tiltak som fremmer god folkehelse.

Bekrefter lovnad

Kommunestyrerepresentant Geir Varvik bekrefter at kommunen opplyste i et kommunestyre juni 2015 at ønsket området kunne brukes til friluftsområde uten at saken måtte gjennom en omfattende omreguleringsprosess.

- Det var etter at jeg tok opp denne saken i forbindelse med rullering av arealplan for Skibotn, opplyser Varvik.

Området idrettslaget ønsker å etablere en Tuftepark ligger i et område som er regulert for industri ved siden av Skibotnhallen, og det er søkt om å bruke 1/3 av det regulerte området til Tufteparken.

- Hadde vi fått opplyst at noe annet, så hadde vi foreslått saken opp til behandling da, fortsetterr Varvik.

Ønsker dialog

Dispensasjonssaken skal opp i dagens møte i Styret for plan og drift. Driftsjef Trond Are Hoe i Storfjord kommune, forklarer at de ikke kan gi dispensasjon fra reguleringsplanen da det allerede er knapphet på områder regulert for næring, og at de da er redd for å blokkere attraktive næringsområder.

- Gir vi en slik dispensasjon, vil vi igjen få store reaksjoner fra næringslivet, sier han til Framtid i Nord.

Han erkjenner at dette er en svært vanskelig sak siden tiltaket er svært positivt og viktig.

- Derfor ønsker vi å komme i dialog med idrettslaget for å finne alternative områder.