FJELLGAVEN FRA NORGE TIL FINLAND:

Kan ikke forstå avslaget

Fredag ble det kjent at statsminister Erna Solberg ikke ønsker å gi Haltitoppen i jubileumsgave til Finland. Geolog Bjørn Geirr Harsson kan ikke forstå hvorfor statsministeren og regjeringen har gitt avslag.

HALTI I september målte ordfører Svein O. Leiros og Bjørn Geirr Harsson arealet mange ønsker Norge skal gi i 100-årsgave til Finland. – I forgrunnen er fjelltoppen vil gi til Finland, der en bolt står på det høyeste punktet, og i bakgrunnen ser man riksrøys 303B. Avstanden fra fjelltoppen og perpendikulært inn på riksgrensen ble målt til 31 meter med en håndholdt GPS-mottager. Det gule til høyre i bildet er en utligger som viser hvor grensen går, opplyser Harsson.   Foto: Bjørn Geirr Harsson

nyheter

Fredag fikk Kåfjord-ordfører Svein O. Leiros brevet som bekrefter at regjeringen og statsminister Erna Solberg ikke vil gi Haltitoppen på grensen til Finland i 100-årsgave når nabolandet vårt jubilerer i 2017.