Sjekk Sigmunds kjempekveite

Rotsund-fiskeren Sigmund Jensen (72) måtte ta i bruk kraftuttrykk da han så hva han hadde fanget.

GIGANTISK: Kveita som Sigmund Jensen fanget på Lyngen veide hele 165 kilo. Bare hodet veide 17 kilo!  Foto: Hege Bergfald Jacobsen

nyheter

- Herreminfader kor stor han e.

Sigmund Jensen fra Rotsund skvatt da han forleden dro opp kveita på Lyngen. Til NRK Sápmi sier Sigmund at han normalt ikke prater så mye når han drar opp garn, men en kveite på 165 kilo - sløyd vekt attpåtil - er ikke akkurat hverdagskost for fiskeren, som har vært skipper på egen båt siden 1967.

- Det er den største kveita jeg noen sinne har dratt opp. - Det var litt bølger og litt vind da jeg skulle dra den opp, så jeg lurte litt på hvordan jeg skulle gjøre det. Men det gikk forholdsvis greit, sier Nordreisa-mannen til NRK Sápmi, som først omtalte fangsten.

Rundt 200 kilo

Den imponerende fangsten ble tatt på rundt 200 meters dybde utenfor Indre Gamvik. Kveita ble levert på Havnnes hos Johs. H. Gæver og der viste vekta ikke bare 165 kilo for den sløyde fisken. Bare kveitehodet veide 17 kilo!

- Rund var nok kveita rundt 200 kilo. Men jeg fikk ikke veid den før den var sløyd, sier Sigmund til Framtid i Nord.

Til Framtid i Nord bekrefter Sigmund at det er den største kveita han har dratt opp. Men som alle gode fiskere, så har han nesten fått en større kveite over ripa.

- Det var vel for fem år siden. Den var atskillig større enn denne, men jeg måtte gi opp etter å ha prøvd å få den i båten tre ganger. Når dem er så stor så får du ikke noen pris for dem heller, sier Sigmund.

LES OGSÅ: Fiskelykke i Manndalen

Tonnevis med brugde

Det største Sigmund har fått på land er imidlertid i en helt annen vektklasse enn kveitene.

- Ja, jeg husker godt da vi fikk en brugde i Svolvær. Den veide åtte tonn!

72-åringen har ingen planer om å gi seg som yrkesfisker ennå.

- Jeg tar ett år av gangen, men det er dette jeg kan best. Og jeg er jo bare 72 år, ler Sigmund.