Troms Kraft tar over Skibotn-kraftverk igjen

Fire år etter at kraftverkene ble solgt, er de tilbake i Troms Kraft-konsernet
nyheter

Troms Kraft melder i en pressemelding torsdag morgen at de to kraftverkene Lavka og Skibotn igjen er heleid av Troms Kraft.

Det etter en avtale med det svenske kraftselskapet Jämtkraft om å dele opp verdiene i det felleseide selskapet Troms Kraftforsyning og Energi AS.

100 prosent

Ifølge pressemeldingen blir verdifordelingen slik at TK står igjen med 100 prosent eierskap i Skibotn-kraftverket og Lavka-kraftverket, i tillegg til en liten aksjepost på 5,3 prosent i Nordkraft, mens Jämtkraft beholder aksjeposten på 28 prosent i Nordkraft.

Troms Kraft solgte i 2012 gjennom datterselskapet Troms Kraftforsyning og Energi AS, blant annet kraftverkene Skibotn og Lavka til Jämtkraft. I september i fjor fikk Troms Kraft opsjon på tilbakekjøp av kraftverkene, og nå er det altså et faktum.

Fornøyd med avtalen

Sammen med utsalget av aksjepostene i SKS og Kvænangen Kraftverk har Troms Kraft nå mulighet til å nedbetale rundt 1 milliard i bankgjeld.

Konsernsjef Semming Semmingsen sier i pressemeldingen at utsalget av andelene i sin tid var nødvendig for å sikre Troms Kraft de finansielle musklene man trengte i en kritisk fase for konsernet.

- Det har imidlertid vært et ønske fra både selskapet og eierne om å kjøpe tilbake disse andelene så snart selskapet var finansielt rustet til det. Vi er derfor fornøyd med at vi nå har fått til en avtale med Jämtkraft hvor Skibotn og Lavka kraftverk igjen blir heleid av Troms Kraft, sier konsernsjefen.

LES OGSÅ: 260. mill i forbedring

Lavka og Skibotn vil bli tilbakeført til Troms Kraft Produksjon AS, der konsernets kraftproduksjonsanlegg er samlet.