Tirsdag falt dommen i Hålogaland lagmannsrett som slår fast at Bunker Oil sitter igjen med all skyld for dieselutslippet i Skjervøy havn for tre år siden.

Bunker Oil og forsikringsselskapet AIG har i to rettsrunder fremmet et regresskrav på 21 millioner kroner overfor Skjervøy kommune og Torghatten Nord, men har ikke nådd fram.

Nå medgir Bunker Oils advokat Claus Krag Brynildsen at slaget nok er tapt.

– Ja, vi må nok ta dommen til etterretning nå. I teorien kan man anke den videre til Høyesterett, men dette er ikke en sak av den typen som går til Høyesterett. Nåløyet er trangt og denne saken handler ikke om prinsipielle, juridiske spørsmål, sier Brynildsen.

Skuffet

At Brynildsens klient innfinner seg med dommen betyr imidlertid ikke at man er enig i det som er konklusjonen, nemlig at Bunker Oil selv burde sørget for at dieselutslippet på 146.000 liter ikke fant sted.

– Vi er selvsagt skuffet over dommen og er ikke fornøyd med den. Men nå har vi prøvd den for to rettsinstanser, og da er det ikke så mye mer å gjøre, sier Brynildsen.

Fullt gehør

Advokat Jon Aage Andersen, som har representert Skjervøy kommune, er ikke uventet i den andre enden av fornøydhetsskalaen.

– Vi er fornøyd med resultatet, ja. Vi er enige med rettens slutninger og bemerkninger. De er i tråd med det vi har anført og kommunen har fått fullt gehør for det vi har hevdet i både tingretten og lagmannsretten, sier Andersen.

Omfattende

Han legger ikke skjul på at de to rettssakene har vært ganske omfattende.

– Ja, det vil jeg si. Både omfanget av utslippet og når det gjelder tapsdelen, så har det vært en stor sak. Så har det vært flere parter involvert og to runder i rettssalen, sier Andersen, som nå altså slipper flere runder i rettssalen i dieselutslippssaken.