– Jeg skal ta opp to viktige saker for Nord-Troms i fylkestinget. Den ene saken er flytilbudet til og fra Sørkjosen og den andre er kjeveortopedi i Nord-Troms, sier FrPs gruppeleder på fylkestinget, John Karlsen (FrP).

Fra 1. april 2017 har Samferdselsdepartementet bestemt at det skal legges opp nye flyruter mellom Tromsø og Sørkjosen. Dersom endringene trer i kraft, vil den lengste ruta ta over tre timer, da den skal gå via Hasvik og Hammerfest, eller Honningsvåg. Til sammenligning tar en tur fra Sørkjosen til Tromsø i dag omtrent tjue minutter.

Skal møte Widerøe

Karlsen ønsker at flytilbudet slik det er i dag skal opprettholdes. Han håper Widerøe og Samferdselsdepartementet kan komme fram til en bedre løsning enn den de har lagt fram.

– Vi anbefaler at Widerøe og Samferdseldepartementet setter seg sammen om flytilbudet. Det må ikke svekkes, og jeg er sikker på at hele fylkestinget vil stille seg bak dette, sier han.

– Jeg vet at Samferdselsdepartementet og Widerøe skal ha et møte i løpet av desember, og da vil de ta opp Sørkjosen lufthavn. Akkurat denne flyforbindelsen er så viktig, også i forhold til dem som kommer til Nordreisa for å gjøre en jobb. Hvis endringa som er foreslått kommer, så vil ikke tilreisende til Nordreisa være der før klokken 13:00 om dagen! Formiddagsflyet kan ikke gå senere enn det gjør i dag.

Gått imot fylkeskommunen

Troms fylkeskommune skal ha sendt en uttalelse til Nasjonal transportplan om at flytilbudet ved Sørkjosen lufthavn må styrkes. Men Samferdseldepartementet og Widerøes forslag vil derimot gi et betydelig svekket tilbud.

– Troms fylkeskommune har sendt en uttalelse til den Nasjonale transportplanen, der det står et eget punkt om at flytilbudet ved Sørkjosen lufthavn må styrkes. Widerøe og departementet er i kollisjon med fylkestinget på dette, sier Karlsen.

– Kan ikke bli dårligere

FrP er sammen med Høyre i denne saken, men Karlsen er sikker på at hele Fylkestinget vil stille seg bak at flytilbudet i Nordreisa skal opprettholdes.

– Vi står sammen med Høyre om denne saken. Vi vil gi sterke singnaler om at flytilbudet ikke kan svekkes og bli dårligere enn det er i dag. Jeg er sikker på at fylkestinget vil stemme enstemmig for i denne saken.