Kystpartiets gruppeleder for fellesbudsjettet mener Kvænangen har fått et godt budsjett for 2017. At det styrende partiet Ap ikke fikk flertall, beskriver Jensen slik.

– Jeg vil jo kalle det dramatisk for Ap. Det er et sterkt signal om at samarbeidet knirker i alle retninger. Men sånn er politikkens vesen. Fra et politisk ståsted så vil jeg si at jeg skjønner godt at Høyre, SV Frp og Kystpartiet fant sammen. Vi har fått et veldig ryddig og oversiktlig budsjett, sier Jensen.

– Ikke noe særlig

Han var selv ordfører i Kvænangen fram til valget i fjor og medgir at det ikke er gunstig for en ordfører å ikke ha budsjettflertall.

– jeg hadde nok ikke satt så stor pris på det hvis det hadde skjedd meg. Det er ikke noe særlig å være posisjonsparti uten å få flertall for det viktigste dokumentet som legges fram, nemlig budsjettet. Men flertallet bestemmer og en ordfører er ikke bare ordfører for flertallet, men også for opposisjonen – og folket, sier Jensen.

Bygger videre

Han mener Høyre har opptrådt ryddig og skikkelig i budsjettprosessen.

– Ja, det syns jeg. De tok tidlig standpunkt og har vært ryddig og åpen. De er motivert for å få et best mulig budsjett for kommunen med mer fart i. Og for kvænangsværinger flest har dette budsjettet både en god tekstdel og en god talldel. Dette er også i høyeste grad noe å bygge videre på i framtiden, sier Jensen.

Partiene går blant annet inn for å beholde Kjækan skole. Man vedtok også å beholde minimum 25 sengeplasser ved Gargo sykehjem.

– De skulle kutte ned på servicekontoret. Det har vi valgt å ikke gjøre. I stedet har vi kuttet i sentraladministrasjonen ved å ta bort funksjonen som kontorsjef, sier Kystpartiet-politikeren.