Nord-Troms får bare 669 meter med asfalt på fylkesveiene totalt. Asfalten skal etter planen legges på fylkesvei 866 i Skjervøy sentrum, og i tillegg vil fortauet på Skjervøy også få ny asfalt. Troms fylkeskommune har valgt ut fylkesveistrekningene som skal få asfalt i 2017 etter anbefalinger fra Statens vegvesen.

Trafikksikkerhet viktigst

Veistrekningene med størst trafikkmengde blir prioritert når vegvesenet gjør sine vurderinger, forteller Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør for vegavdeling Troms i Statens vegvesen.

– Generelt vurderer vi veistrekningene etter spor og ujevnheter på vegne av fylkeskommunene. Vi har en strategi for hvordan man prioriterer, og da er det de høytrafikkerte veiene man gjør en spesiell vurdering på, i forhold til sporslitasjen og risikoen for ulykker. Det er strekningene med størst trafikkmengde som blir prioritert, sier Thorsteinsen til Framtid i Nord.

– Vi ønsker å få med de verste veistrekningene. Den store utfordringa er at det er mange dårlige veistrekninger, spesielt på fylkesveiene. I Indre Troms, Tromsø-området og på Senja er det veldig mange dårlige strekninger – dette er en knallhard prioritering, sier hun.

Verre strekninger

Statens vegvesen har anbefalt å legge ny asfalt på fortauet i Skjervøy sentrum, på grunn av planlagt gravearbeid i området.

– Det skal graves og gjøres en del andre ting på Skjervøy, derfor er det fornuftig å ta dette samtidig, sier Thorsteinsen.

– Men det kan fortsatt bli justeringer på hvilke veistrekninger som får asfalt, da det er noen forbehold i forhold til anbudet.

Til tross for mye tungtransporttrafikk til og fra Skjervøy, er det bare en kort strekning som etter planen skal asfalteres.

– Mange strekninger er ennå verre enn fylkesvei 866, derfor blir det lite til denne fylkesveien. Vi forsøker å prioritere de verste strekningene og strekningene med størst trafikk, sier hun.

For lite penger

Thorsteinsen mener Troms fylkeskommune har en stor utfordring i forhold til fylkesveiene, i forhold til de økonomiske rammene.

– Vi ser jo at det er et veldig stort behov. Fylkeskommunen har en kjempeutfordring, for det er et kjempestort behov i forhold til hvor mye midler fylkeskommunen har til rådighet.