Elevene Victoria Figenschou Mathiassen, Jøran Jenssen, Miriam Lilleberg og Henriette Trætten på Nord-Troms videregående skole gikk til topps i landsfinalen i prosjektet «Ringen av vann – Sjømat for fremtiden». Det gleder fylkesråd Willy Ørnebakk (Ap).

– Det er også gledelig at det nettopp var Nord-Troms som vant, fordi området systematisk har tatt tak i utfordringer og utformet en breddesatsing hvor entreprenørskap og unge er sentralt. Det er viktig at en har evnet å bygge videre på ulike satsinger, ta tak i tråder og følge dem opp samtidig som en har hatt øye for planlegging og helhet, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap) i en pressemelding.

Omdømmeprosjektet

Eksempelvis er det en klar tråd fra tiltak og funn i omdømmeprosjektet i Nord-Troms til satsingen på entreprenørskap i grunnskole, videregående skole og på unge gründere. Helhetstenking er et nøkkelord og fylkeskommunen har derfor støttet både skolesatsingen, Hopp Ide, ungt entreprenørskap (UE) og Newtonrom.

– Det har vært arbeidet godt med forankring i den enkelte kommune, i regionråd, næringshage og skoler. Eller som det er sagt fra en av ildsjelene i Nord-Troms; «når flere putter innsats i potten og jobber mot felles mål blir det veldig bra!». Jeg vil framheve at det også handler om personer som over år har maktet å se sammenhenger, få samarbeid, skape motivasjon og ta prosjekter videre i ny innsats, sier Ørnebakk.

Mange legger innsats i å få til en lokal- og regional utvikling for steds- og næringsliv, og det er viktig å framheve satsingens aktive deltagelse og innsats fra de unge selv, mener Ørnebakk. Her vil fylkesråden også nevne at Nord-Troms ungdomssatsing RUST blir lagt merke til og brukt som inspirasjon.

Fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap), gratulerer Nord-Troms videregående skole med seier i landsfinalen for prosjektet «Ringen av vann – Sjømat for fremtiden». Foto: Johanne Elvestad