Mannen ble pågrepet av politiet sist uke og er siktet for brudd på straffeloven (2005) §§ 322, jf. 321, § 273, § 327, § 321, § 231, § 342 og vegtrafikkloven §§ 31 jf. 22 og 24. Han er fra Skjervøy.

Retten finner at siktede kan mistenkes for straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for grovt tyveri, uberettiget vinning ved trusler om vold, kroppsskade, tyveri, oppbevaring av narkotika, samt å føre motorvogn ruspåvirket og uten førerkort.

DNA-analyser

Det er lagt vekt på at den siktede mannen delvis har erkjent en av siktelsene og er gjenkjent av videoovervåkning. I tillegg har retten lagt vekt på fornærmedes forklaringer, samt DNA-analyser som knytter ham til poster for grovt tyveri.

Mannen varetektsfengsles i inntil 4 uker. Retten har lagt vekt på sterke bevis som foreligger, siktelsens alvorlige karakter og tror det er veldig sannsynlig at mannen vil gjøre flere lovbrudd, dersom han løslates. Vilkårene for varetektsfengsling er til stede etter straffeprosessloven § 184, jf. § 185, jf. § 171 nr. 3, konkluderer Nord-Troms tingrett.