Tar verden til Nordreisa

Forestillingen "Apene i Himalaya" settes opp på Halti i februar.

HT-stykket "Apene i Himalaya" skal ut på turné i Troms og Finnmark.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Hålogaland teater skal ut på turné med i Troms og Finnmark med forestillingen "Apene i Himalaya". 23. februar står skuespillerne på scenen på Halti i Nordreisa med det HT kaller sin mest internasjonale forestilling noen sinne.

Forestillingen, som hadde premiere på HT 18. januar, fikk en firer på terningen av iTromsøs anmelder Helge Matland. Nå kan nordtromsingene gjøre seg opp sin egen mening om stykket, som er skrevet av åtte dramatikere fra alle verdenshjørner, deriblant den norske forfatteren Hanne Ørstavik.

Og det er ikke bare stykket som har et internasjonalt snitt, med historier fra blant annet Roma, New York, Kina og jungelen i Sør-Afrika. Også skuespillerne har mange ulike nasjonaliteter. På turnéen skal fortelles det utdrag av de åtte historiene som forfattere fra hele verden har skrevet.

Det er Jon Tombre som er regissør for stykket.