Nå bygges det på Eidebakken

Bassenget på Eidebakken ungdomsskole i Lyngen har stått tomt siden august 2014. Rektor Astrid Margrethe Strøm er glad for at prosjektet endelig er i gang.

Rektor Astrid Margrethe Strøm er glad for at prosjektet endelig er i gang.  Foto: Oda Margrethe Skogheim

nyheter

- Vi er strålende fornøyde med at noe endelig skjer. Byggeprosessen påfører en del utfordringer, og det krever litt ekstra fra både elever, foreldre og lærere. Vi har jo erfaring fra tidligere byggeprosjekter. Sikkerhet for elever og ansatte er viktigst, sier rektor Strøm.

Endelig blir problemet løst

Sektorsjef Kåre Fjellstad er glad for at entreprenør og det økonomiske er på plass, og understreker at veien har vært lang men at de endelig er lys i enden av tunellen.

- Da bassenget ble revet og bygd opp igjen valgte vi av tekniske årsaker å bruke betongen fra det gamle bassenget til å bygge det nye. Problemet oppsto da deler av bassenget ble skøytet på og vannstanden økte med 45 cm. Denne påkjenningen tålte ikke selve bassengkroppen, noe som da førte til at bunnen sprakk opp, sier Fjellstad.

Bygges under samme tak

Planen er at det gamle bassenget nå skal rives helt og ett nytt basseng skal bygges under det samme taket, denne gang med bassengkropp av stål. Dette vil skape en sterkere og sikrere ramme. Mest mulig av det tekniske vil bli gjenbrukt.

- Denne gangen er vi sikre på at bassenget vil fungere som det skal! Det blir en lettelse og endelig få løst dette problemet, avslutter Fjellstad.