– I Nord-Troms blir det ikke så ille

Det er ventet fra liten til full storm og kraftige snøbyger i Vesterålen og Troms fredag kveld. Søndag blir det derimot bedre vær, og derfor har meteorologene skrevet et lite dikt til deg som lurer på hvordan helgeværet blir.

Søndag blir det beste været denne helga.  Foto: Meteorologisk institutt

nyheter

Meteorologisk institutt melder at det er en mulighet for at et polart lavtrykk kan treffe land. Den sterkeste vinden ventes å komme fra mellom vest og nordøst, med vindstyrke liten storm 22 til full storm 25 meter per sekund. Det ventes også kraftige snøbyger. Vinden og bygeaktiviteten vil avta natt til lørdag.

I Nord-Troms kan vi forvente sterk kuling og snøbyger fredag kveld.

– Det ligger et polart lavtrykk nord i Norskehavet, men hovedtrykket ser ut til å treffe Sør-Troms og Vesterålen. I Nord-Troms blir det ikke så ille. I dag vil vinden øke fra vestlig kant og det kan komme opp i sterk kuling i kveld, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Kulda kommer

Lørdag starter med stiv kuling.

– Lørdag starter det med stiv kuling som minker til stort sett frisk bris. Det vil være varierende vindretning hele helga, noen snøbyger og ellers brukbart vær innimellom.

Utover helga og neste uke skal temperaturene synke, og spesielt innlandet får merke det.

– Det blir en del kaldere, særlig i indre strøk. Utover helga kan det klarne opp og bli ganske kaldt på innlandet – rundt tjue til tjuefem minus enkelte plasser, sier Bøyum.

I neste uke fortsetter vinterværet, så det kan se ut som mildværet er over for denne gang.

– Det fortsetter med vinterlig vær og snøbyger i perioder i neste uke. Innimellom blir det bra vær, sier han.

Torsdag ettermiddag la meteorologene ut dette diktet på Twitter:

Helgen starter trist og grå

Snø og sludd, men la det gå

Lørdag blir det snø og kaldt

Søndag best vær overalt